Több szem többet lát:
MILC objektívek

Ahogy a nagy, profi, tükörreflexes fényképezőgépek esetében legalább annyit számít a kép minőségében az objektív, mint maga a gépváz, a tükör nélküli, kisebb gépeknél is nagy lépést jelent a cserélhető objektívek variálása. A MILC kategória megjelenésekor még jó, ha egy adott gyártó gépeihez csupán néhány optikát választhattunk, mostanában azonban egyre bővül a kínálat, ezért a makrótól az ultrazoomig egy csomó különféle kiegészítőt tárazhatunk be.

Érdemes persze odafigyelni arra, hogy ha megveszünk egy adott gyártmányú MILC fényképezőgépet, akkor csak a vele kompatibilis objektívek közül válogathatunk, tehát érdemes jó előre megnézni a kínálatot. Döntsük el, főleg milyen felhasználási területekre keresünk optikákat: hatalmas közelítésekre szánt ultrazoomokat szeretnénk, hogy távoli objektumokat is élesen, jó nagyítással fotózhassunk? Esetleg makró nagyításhoz kifejlesztett, apró és közeli tárgyakra célzó lencsére van szükségünk? Vagy olyan extrákra, mint a halszemoptika, a geometriai torzításokat korrigáló aszférikus optika, vagy olyan objektív, amelyet kifejezetten nagy felbontású videózáshoz fejlesztettek ki?

OLYMPUS E-PL8 + Pancake EZ-M1442 Kit

A modern design, az egyszerű kezelhetőség, valamint a klasszikus vonalak, a bőr felületek és a minőségi fém elemek kontrasztjával együtt az E-PL8 egyszerűen ragyogó – csakúgy, mint te.

Emellett azt is vegyük figyelembe, hogy egyes objektívekben kényelmi funkciókat is találunk, amelyek az elkészült képek minőségét is nagyban befolyásolják.

Ilyen például a képstabilizátor, amelyből az optikai a legjobb hatásfokú. Ilyenkor az objektívben elhelyezett lencsék automatikus mozgással korrigálják a kezünk remegését vagy épp azt, amikor mozgás közben exponálunk, ezáltal a végeredmény nagyobb eséllyel marad tiszta és éles, elkerülve az ilyenkor előforduló bemozdulást, elmosódást vagy torzítást.

Alapesetben nem tévedhetünk, ha az egyes fényképezőgép-gyártók saját objektívjeit választjuk, de manapság már több olyan gyártó is létezik, amely márkafüggetlenül készít előtéteket különböző modellekhez, ezért (persze, miután meggyőződtünk, hogy az adott objektív kompatibilis a saját MILC gépünkkel), mindig nézzünk utána, melyik optikánál milyen felhasználói véleményeket találunk a netes fórumokon vagy YouTube-teszteken.

Ismerkedj meg a termékekkel

FUJI FILM X-T20 + XF 18-55 mm ezüst Kit

Megvennéd? Kattints ide!

SONY Alpha ILCE-5100 fekete + 16-50 mm Kit

Megvennéd? Kattints ide!

CANON EOS M100 + EF-M 15-45 IS STM fekete Kit

Megvennéd? Kattints ide!

PANASONIC Lumix DC-GX800 KEGK + 12-32 mm Kit

Megvennéd? Kattints ide!

OLYMPUS E-PL8 fekete + Pancake EZ-M1442 fekete Kit

Megvennéd? Kattints ide!

PANASONIC DMC-GX80KEG-K + 12-32mm Kit

Megvennéd? Kattints ide!

SONY ALPHA ILCE-6000 + 16-50 mm fekete kit

Megvennéd? Kattints ide!

PANASONIC DC-GH5EG-K váz

Megvennéd? Kattints ide!

OLYMPUS E-M10 Mark II fekete + EZ-M1442 II R fekete Kit

Megvennéd? Kattints ide!

OLYMPUS E-M1 II fekete + EZ-M 1240 Kit

Megvennéd? Kattints ide!

SONY ALPHA ILCE 7B váz

Megvennéd? Kattints ide!

SONY ALPHA ILCE 6300 LB + 16-50 mm E PZ Kit

Megvennéd? Kattints ide!