Olyan, mint a régi, pedig új:
Polaroid Snaptouch instant fényképezőgép

Ha valaki még emlékszik a régi idők analóg fényképezőgépeire, talán még beugrik neki a Polaroid kamerák neve is. Ezek voltak azok a kis gépek, amelyekkel elsőként lehetett a bonyolult, otthoni filmtekercs-kidolgozás, vagy a fotószaküzletben megrendelt előhívás kihagyásával, közvetlenül a kis masinából előbukkanó papírképeket készíteni.

Ahogy a bakelitlemezeknek, vagy a megszaggatott farmernadrágoknak, úgy az ilyen instant kis fényképezőgépeknek is újraéledt a divatja a 2010-es években, Az igazán korhű nosztalgiázók választhatnak teljesen analóg modelleket, ahol valóban úgy fényképezünk, mint szüleink vagy nagyszüleink korában: semmi digitális kereső, semmi memóriakártya, csak elkattintjuk a gépet, és ahogy sikerült a felvétel, úgy néz majd ki a gépházból előbukkanó, majd szép lassan a fényben alakot öltő papírkép. De mi van akkor, ha szeretnénk ezt a régi érzést is visszahozni, de azért mégis olyan fényképezőgépet szeretnénk, amiben a retró külső modern, sokfunkciós belsőt rejt?

Nos, ebben az esetben a Polaroid Snaptouch család jelenti a megoldást. Ez ugyanis külsőre nagyon emlékeztet a sok évtizede megjelent analóg Polaroidokra, és az is erősíti a nosztalgiafaktort, hogy a felvétel elkattintása után nem sokkal kibújhat a gép oldalán egy papírkép. De közben azért ott a turpisság a vidám burkolat mögött.

POLAROID Polaroid Snaptouch fényképezőgép és fotónyomtató fekete

POLAROID Polaroid Snaptouch fényképezőgép és fotónyomtató fekete

A Snaptouch modellek ugyanis digitális kisgépet rejtenek, amelyek nagyfelbontású szenzorral memóriakártyára készítenek képeket, amelyeket ugyanúgy számítógépre másolhatunk, megoszthatjuk közösségi oldalakon, vagy akár később szerkeszthetjük, retusálhatjuk kedvünk szerint.

Viszont az apró eszközökbe beépítettek egy fotónyomtatót, amely a digitális képeket rögtön a gép oldalán található nyílásból kitekeredő papírra tudja varázsolni, tehát a külső szemlélő csak annyit lát majd, hogy a fotós kattint, a papírkép pedig nemsokára felbukkan – szinte ugyanúgy, mint a hőskorban.

A fotós büszkén adhatja oda a fényképet modelljének, miközben tudja: a pillanat nem csak egyszeri volt, hiszen továbbra is megmarad a gépbe helyezett kártyán, de akár azonnal nyomtathat belőle a Snaptouch segítségével egy újabb papírképet… például, ha többen álltak számára modellt.

Egy ilyen kis fényképezőgéppel tehát egyszerre hozhatjuk vissza a nosztalgikus, retró életérzést, és közben lehetünk a bulik, fesztiválok sztárjai: az elkészült képek ugyanúgy mehetnek Facebookra és Instagramra, mint ahogy akár azonnal el is teheti bárki a pénztárcája hátuljába a frissen kinyomtatott papírképet.

Ismerkedj meg a termékekkel

POLAROID Polaroid Snaptouch fényképezőgép és fotónyomtató fekete

POLAROID Polaroid Snaptouch fényképezőgép és fotónyomtató fekete

További instant megoldások

POLAROID Polaroid Snaptouch fényképezőgép és fotónyomtató fehér

POLAROID Polaroid Snaptouch fényképezőgép és fotónyomtató fehér

További instant megoldások