Megérkezett a Xiaomi Redmi Note 3

Egybe épített fémház, erős hardver, nagy kapacitású akkumulátor, ujjlenyomat olvasó – többek közt ezekkel és barátságos árcímkével hódíthat a kínai gyártó legújabb phabletje, melyről a main napon rántották le a leplet.

Xiaomi_Redmi_Note3_01_MMM

A Xiaomi 5,5 colos, Full HD felbontású megjelenítővel felvértezett üdvöskéje a MediaTek legújabb chipset-családjából kapott központi egységet, mely a Helio X10 nevet viseli magán. A teljesítményben valahol a Qualcomm Snapdragon 810-ese mögé sorolható lapkakészlet kiszereléstől (16 vagy 32 gigabájtos háttértárból választva) függően 2 vagy 3 GB rendszermemóriával gazdálkodhat, a szükséges energiát pedig egy 4000 mAh-ás teleptől veheti át.  A unibody alumínium házba csomagolt phablet ezzel együtt is 8,65 mm-es vékonyságot mutat fel, súlya pedig 164 gramm, mely 4 grammos növekedés elődjéhez mérten. A készülék kommunikációs szempontból legérdekesebb pontja 4G dual-SIM támogatás, az egyéb hardveres extrák közt pedig a hátlapi 13 megapixeles, PDAF-autofókuszos kamerát és az alatta leledző ujjlenyomat olvasót érdemes kiemelni.

Xiaomi_Redmi_Note3_02_MMM

Utóbbi a gyártó állítása szerint 0,3 másodperc alatt azonosít, illetve külön kezeli a képernyőfeloldást és az alkalmazások futtatása közbeni használatot. A kezelőfelület továbbra is az Androidra építő MIUI rendszer, annak is 7-es verziója. A Redmi Note 3 árcédulája kifejezetten barátira sikerült, bár még egyelőre csak az anyaország árait ismerjük: A készülék kínai valutában 899 és 1099 RMB-s árcímkékkel debütált (tárhely és RAM függvényében), előbbi hozzávetőlegesen 41, utóbbi 50 ezer forintos összegre jön ki. Ez nyilván a magyarországi viszonylatokban magasabb lesz, azonban még így is kifejezetten jó ár-érték arányról beszélhetünk.

36401cookie-checkMegérkezett a Xiaomi Redmi Note 3