Testes erőgép – itt a Huawei Mate 8

Ahogy azt több pletyka és a gyártó saját közleményei is előre vetítették, a Huawei frissítette phablet szériájának csúcsát. A Mate 8 minden téren méltó folytatás lett a termékcsaládban, noha a Force Touch technológia például kimaradt.

Huawei_Mate_8_press_01

A hatcolos, Full HD (1080 x 1920 pixeles) felbontású megjelenítő mögé ezúttal is a cég saját gyártású lapkakészlete került, a néhány hete bemutatott Kirin 950-es, mely teljesítményben könnyedén felveszi a versenyt a konkurens Qualcomm és Exynos chipsetekkel. A nyolc processzormagból négy darab, 2,3 GHz-es Cortex-A72 végzi a munkát erőteljesebb terhelés esetén, míg egyszerűbb funkcióknál az energiatakarékosabb Cortex-A53-as magok dolgoznak, 1,8 GHz-es órajelen. Az energiatakarékosság jegyében beépítésre került az androidos körökben egyre jobban terjedő segédprocesszoros megoldás is. A nemes egyszerűséggel i5 névre hallgató társegység főként a szenzorok adatait dolgozza fel, vagy olyan funkciókat vezérel, mint az MP3 lejátszás.

Huawei_Mate_8_press_02

Az IPS panel szinte keretmentes, a rajta megjelenő EMUI 4.0-ás grafikus felület mögött 6.0-ás verziószámú Marshmallow Android dolgozik, a grafikus extrákért pedig a Mali T880MP4-es chip felelős. Hardveres extrák közt 8 megapixeles előlapi és 16 megapixeles hátlapi kamerát találunk, utóbbi a Sony egyik legfrissebb, IMX298 névre hallgató érzékelőlapkáját kapta meg. Az alumínium készüléktest hátoldalán az optika alá ezúttal is egy ujjelnyomat olvasó került, míg a fémborítás mögé egy 4000 mAh-ás akkumulátor került.

Huawei_Mate_8_press_03

A Mate 8 tárhely és rendszermemória szempontjából három eltérő kiadásban lesz majd megvásárolható: a 3 GB / 32 GB RAM és háttértár párosítás 470 dollárba, a 4/64-es 580, míg a 3 gigabájtos rendszermemóriával és 128 gigabájtnyi háttértárral rendelkező készülék pedig hozzávetőleg 690 dollárba kerül majd. A Mate 8 első körben csak Kínában lesz kapható, a gyártó a januári CES elektronikai show keretei közt részletezi a globális bevezetést.

36471cookie-checkTestes erőgép – itt a Huawei Mate 8