Menő DIY macska sátor minden idők legelegánsabb, individualista lényeinek!

Macskásnak jó eséllyel születni kell. Bár a mini-tigrisek kapcsán számos sztereotípia él, többségük tényleg független, általában az otthon egyeduralkodó “csúcsragadozója”. Mivel nyávogó kedvencünk végül MINDIG megkapja a macska kaját a hűtőből, talán indokolatlan is az idézőjel. Vagy más néven, a macska köröm… Mivel kényeztethetnénk el még jobban a minket megtűrő, fenséges lényt, mint egy egyedi tipivel? Esetleg egy királyi ággyal, vagy egy zseniális mászókával. A csináld magad ötletek közül elsőként a sátor témát jártuk körül. Tartalom macska és barkács rajongóknak!

Az anno a 80-as években cseperedett olvasók biztosan emlékeznek még a sárga színű, műanyag szobai sátorra, felrolnizható bejárattal és ablakkal! A szürke plasztik elemekből összetákolt rejtekhely számos óvodás és kisiskolás kedvenc szeglete volt a lakásban. Mára szofisztikáltabb megoldásokat kínálnak a szülőknek, a lényeg azonban nem változott: az elbújás, a félhomályban sutyorgás, az elemlámpával olvasás mai napig “közönségkedvenc” szórakozás.

Nos, a macskák ugyanúgy szeretnek játszani, szórakozni és persze imádják a privát szférát. A szerelem ezek iránt a szőrös kis allergének iránt ráadásul bőven elérheti azt a szintet, amit egy embergyerek iránt érzünk. Így aztán sokan szinte bármit megadnak kedvenceiknek (akár akarják néha, akár nem…). Egy helyes DIY sátorral jó eséllyel

kivívhatunk némi tiszteletet, vagy legalábbis egy kis ideiglenes elismerést

a négylábútól. Jöjjön a csináld magad tipi!

Amire szükségünk lesz:

  • egy macska
  • egy M-es méretű póló
  • egy kb. 35×35 cm-es karton
  • két drót alapú fogas
  • ragasztószalag
  • néhány biztosítótű
  • fogó, vagy bármilyen barkács eszköz, amivel a fogasokat darabolhatjuk

1.lépés

Vágjuk le a fogasok akasztó részét és hajlítsunk belőlük 2 db íves formát. Amolyan mini-szivárványokat.

2. lépés

Némi ragasztószalag segítségével tegyük ellenállóvá és stabillá a kartondarab széleit, melyekhez a “sátorvasat” rögzítjük majd a későbbiekben.

3. lépés

Fúrjunk egy-egy lyukat a karton csücskeibe. Ügyeljünk rá, hogy a nyílás ne legyen túl nagy, illetve ne legyen túl közel a papír széléhez, hiszen a drótok feszültsége némi nyomást gyakorolhat a kartonra.

 

4. lépés

Ha sikerült két igen hasonló alakú – és persze egyező méretű! – “szivárványt” hajlítanunk, helyezzük a végeiket a karton csücskeiben lévő lyukakba, majd minden saroknál hajlítsunk egy-egy cm-nyi ráhagyást a drótból a karton hátlapjára. Ezt akár előre is előkészíthetjük, így a kis talpak azonnal a kartonhoz rögzíthetőek, a már jól ismert szalaggal.

 

5. lépés

Ragasszuk stabilan össze a sátor vázának tetejét némi ragasztószalaggal. A képeken ezt a macska tulajdonos előre elvégezte, mi a mérések esetleges pontatlansága és a tökéletes forma miatt inkább a sarkok rögzítése után végeznénk el. De ez természetesen ízlés és tehetség kérdése.

6. lépés

Bújtassuk be a vázat egy megunt pólóba! Kereshetünk a szoba belsőhöz passzoló ruhadarabot, esetleg egy sérült, foltos felsőt. A kifeszítés előtt pedig tetszés szerint akár dekorálhatjuk is a pólót, pl. a sátor új felhasználójának nevével, vagy egy helyes törzsi macskanévvel…

7. lépés

Első körben rögzítsük a felsőt biztosító tűkkel, hogy az anyag megfeszüljön. A képek itt nagy segítségünkre lehetnek. A balesetek elkerülése érdekében a tűket később kiválthatjuk néhány öltéssel, vagy mérgezőanyag mentes textil ragasztóval.

            

8. lépés

Adjuk át a sátrat a macskának.

Forrás: instructables.com

További tippek macskásoknak hamarosan ismét a MediaMarkt magazinban! Addig is nézzünk szét a barkács felszerelések és persze a macskás médiumok között…

63880cookie-checkMenő DIY macska sátor minden idők legelegánsabb, individualista lényeinek!