A Microsoft játékjövője

A redmondi cég mutatott egy két érdekességet a közeljövőből.

Épp hogy véget ért az E3, ami a világ egyik (ha nem A) legnagyobb, leglátványosabb, leghangosabb, legszagosabb játékipari eseménye. Itt mindenki képviselteti magát akinek a legkisebb köze van a videojátékokhoz, konzolokhoz, legyen az hardver, szoftver, vagy bármi. Virtuális valóság szemüvegek a fejeken, megdöbbentő, forradalmi, vagy épp elmebeteg kontrollerek és megoldások bombázzák a látogatók retináit. Elég nagy feladat hát kitűnni az ezerszínű tömegből.

A Microsoft azonban hozott pár érdekességet, melyek egy része még a (közel)jövő, egy részük pedig már a valóság. Az Xbox játék bejelentésekkel nem foglalkoznánk sokat, gyorsan ledaráljuk mire várhatnak a konzoltulajok: érkezik a Halo 5: Guardians, a Forza Motorsport 6, a Gears Of War: Ultimate Edition, illetve jön egy 1TB-os lemezzel szert Xbox One és pár új kontroller is hozzá. Ennél talán fontosabb hír általánosságban, hogy az Xbox One tulajok év végétől vígan játszhatnak jónéhány régi Xbox 360-as játékkal, hiszen egy remek húzással a Microsoft visszafelé kompatibilissá tette legújabb konzolját.

Ami igazán érdekes az azonban a Hololens Minecraft demó volt a Microsoft sajtóeseményen, ahol bemutatták, hogyan fogunk a virtuális valóságban kockákból világot építeni és azt kell mondjuk elsőre nagyon meggyőző a dolog. Ahogy a videón is jól látszik (1:45-től) szinte bármilyen felületre kivetíthetjük a Minecraft világát, amit aztán szépen körbejárhatunk, alulról, felülről nézhetünk körbe (szó szerint) és hanggal, illetve gesztusokkal irányíthatjuk szereplőinket. A Minecraft játékot és vele együtt az azt fejlesztő céget tavaly ősszel vette meg szőröstül bőröstül és lám, már ezzel a félelmetesen népszerű játékkal demózzák a cég Hololens technológiáját. Eljön az az idő, amikor akár minden Xbox játékot a nappalink közepére vetítve játszhatunk.

27640cookie-checkA Microsoft játékjövője