Mobiltrióval is bővített a Lenovo is

Az ázsiai gyártó is bővítette okostelefon kínálatát a 2015-ös IFA kiállítás alkalmával, bemutatkozott a VIBE P1, VIBE P1m és a VIBE S1.

Lenovo_Vibe_P1_01_MMM

A három készülék három eltérő karakter, a P1 a phablet kategóriában száll versenybe a maga 5,5 coljával, melyhez egy Full HD felbontással rendelkező IPS LCD társul. A rendszer erőforrása egy 64-bites, nyolc processzormagos Qualcomm Snapdragon 615-ös lapkakészlet és a 2GB rendszermemória. Háttértárból 32 gigabájtos jár, az 5.1-es Android rendszer által meghagyott helyet többek között a 13 megapixeles hátlapi kamera alkotásaival, vagy 5 megapixeles szelfikkel is megtölthetjük, ha pedig ez kevésnek bizonyulna, akár egy 128 gigabájtos memóriakártyával is megtoldhatjuk. Az előlapot egy Gorilla Glass 3-as borítás védi, a hátlap alatti telep pedig egész gigászi, 5000 mAh-ás kapacitással rendelkezik.

Lenovo_Vibe_P1m_01_MMM

A VIBE P1m már csak “visszafogottan” öt colos, a felbontás azonban maradt Full HD, ahogy a panel is az IPS technológia képviselője. A processzor ezúttal a szerényebb képességekkel rendelkező,  négymagos és 1 GHz-es MediaTek MT6735p chipsetben ücsörög, alkalmazásokkal és a rendszer komponenseivel pedig két gigabájtnyi RAM-ot használhatnak fel. A 16 gigabájtos háttértár már csak maximum egy 32 gigás microSD kártyával toldható meg, de legalább az akkumulátor kapacitása kiemelkedő, a 4000 mAh-ás telepek még nem túl gyakoriak. A hátlapon 8, előlapon pedig 5 megapixeles kamerát találni, a készülék borítása pedig egyfajta vízlepergető réteget kapott.

Lenovo_Vibe_S1_01_MMM

A VIBE S1 a P1m kijelzőjével, ám annál erősebb MediaTek chippel rendelkezik, a Full HD felbontáson megjelenő Android 5.1-et ezúttal egy nyolcmagos MT6752-es chipset hajtja meg a maga 1,7GHz-ével. A RAM mennyisége 3GB, tárhelyből 32 gigányi jutott, a legnagyobb kezelt memóriakártya 128 gigabájtos lehet. A készülék akkumulátora két társához mérten szerényebb, mindössze 2500 mAh-ás kapacitású.

Az S1 legnagyobb dobása a kamera, azonban nem a 13 megapixeles hátlapi egység terén kell keresni a különlegességet, a Lenovo mobilja ugyanis a szelfizés terén hozott újdonságot a kijelző fölé pakolt 8 és 2 megapixeles modulokkal. A két fotós modul – a HTC One M8-as készülékében látotthoz hasonlóan – a fókuszálásban keresendő: A felhasználók számos speciális effekttel dobhatják fel képeiket, hála annak, hogy a két kamera segítségével a szoftver képes felismerni az előttük látható emberealakokat, a háttér így utólag módosíható.

A VIBE P1 októbertől lesz elérhető 279 dolláros áron, a P1m már ebben a hónapban megvásárolható 159 dollárnak megfelelő összegért, míg a szelfi-központú S1 csak novembertől kerül a boltokba, ára pedig 299 dollártól indul.

31901cookie-checkMobiltrióval is bővített a Lenovo is