Azt hiszed, elfogy, de mégsem. A nagy fogkrém rejtély nyomában…

Hol vannak a brit tudósok, ha szükség van rájuk? Mert ez az a terület, ahol rájuk  – és a szakértelmük színvonalára – lenne szüksége a világnak. Persze lehet, elkerülte a figyelmünket az összes, témába vágó tudományos cikk és kutatás, és már rég feltérképezték ezt a minden háztartásban felbukkanó, különös jelenséget. Mivel mi nem találtunk érdemi forrást, magunk elmélkedtünk a nagy fogpaszta rejtélyről.

Az egyetlen pozitív misztérium!

A fogkrém-probléma azon jelenségek közé tartozik, ahol a bosszankodás helyett az öröm és meglepetés faktor az uralkodó. Az alaptézis ugyanis:

 

AMIKOR MÁR AZT HISSZÜK, KIFOGYOTT A TUBUS, MÉG MINDIG VAN BENNE EGY ADAG PASZTA!

 

Lehet, megvan a bölcsek köve, az arany csináló gépezet. Csak éppen fogkrémet nyerünk vele, nem örök életet vagy vagyont érő nemesfémet. Bár, egy ragyogó, tökéletes mosoly milliókat érhet, gondoljunk csak az amerikai sztárok csillogó, hófehér fogsorára…

Mert amikor más, nehezebb tárgyakkal (borotvahabbal, dezodorral, hajkefe nyéllel stb.) kivasaltuk a tubust és felnyomkodtuk az alján lévő pasztát a nyílásához, amikor már felcsavartuk a fogkrémet, egyszóval amikor már teljesen üresnek látszik az egész, mindig van még egy utolsó plusz nyomás! És láss csodát, jön a krém! A fogkrémes tubus szája melletti kis csücskök (a “vállak”) kiváló raktárkészletek a plusz egy adag számára. De hát azoknak is ki kéne merülniük! És nem. Mert amikor már fogjuk a fejünk, hogy hogy lehettünk olyan lusták/feledékenyek, hogy nem vettünk időben új pasztát, és B-terven gondolkodunk, hogyan vészeljük át a napot vagy az éjszakát a nem túl higiénikus szájunkkal, jön az életmentő, utolsó utáni adag fogkrém.

Talán ennek is köszönhető, hogy minden “rendes háztartásban” legalább 1-2 agyon nyomorgatott fogkrémes tubus fekszik a fürdőszobában. De az átlag inkább 2-3. Mert hát még mindig van abban a tárolóban, miért dobnám ugye ki? Helyes a hozzáállás, ne pazaroljunk csak úgy vaktában! De eközben már előfordul, hogy ahol van egyébként gondos utánpótlás, kinyílik az új adag. És szépen el kezdenek gyűlni a tubusok.

Nálunk egyébként van egy extra logaritmus is, a már kifogyóban, de még ⅕-ig lévő krémet félretesszük, mert az az ideális kiszerelés utazáshoz. Nem kell egy egész adagot cipelni és ha szerencsénk van, pont az utolsó nap utolsó fogmosásánál fogy el a paszta, így végül haza sem kell hozni a tubust. (Ez persze tudjuk, hogy lehetetlen, hiszen MINDIG LESZ MÉG A KRÉMBŐL!)

Szóval nem tudjuk, honnan ered a még egy kicsivel több fogkrém, hol van a dimenzió kapu, a féreglyuk a rendszerben, mindenesetre – leszámítva az egyre halmozódó tubusok látványát- igazán szeretjük a jelenséget. A fogmosás fontos, nem csak esztétikai, de egészségügyi szempontok miatt is. Bár itthon javul a helyzet, az amerikai fogápolás, fogszabályozás kultúrájától még messze vagyunk. Azért akad számos nagyszerű otthoni segédeszköz, amelyekkel mi magunk is kordában tarthatjuk rágószervünk minden egyes darabját, valamint a nyelvünket és szájpadlásunkat is. Az “örökké termelődő” fogkrémeknek kiváló helye lehet egy-egy elektromos fogkefén. Kicsi, nagy, puha, keményebb, fekete, narancssárga vagy rosegold, ha valaki egy nagyon szép és különlges színre vágyik. Minden van, mint a búcsúban! Cserélhető fejek, kiegészítők, kompakt szájápoló csomagok és persze még egy fogkrém is megtalálható a MediaMarkt virtuális és valóságos polcain. Így aztán tesztelhetjük is a fenti jelenség mibenlétét, de ami még fontosabb: ragyogó, egészséges, vonzó mosolyunk lehet. Aminek hála lehet, dől az arany is!

 

Kapcsolódó MediaMarkt termékek: 

BLEND A MED Fogínyvédő fogkrém, 999 Ft

ORAL-B DB 4.010 elemes fogkefe, 3489 Ft

ORAL-B PRO 9000 elektromos fogkefe, fekete, 54 999 Ft

További 136 termékért irány a MediaMarkt!