Receptek az
támogatásával
Burgonyakrémleves fűszeres napraforgómaggal
Burgonyakrémleves fűszeres napraforgómaggal
Összetevők
A tésztához
- 350 gr burgonya
- 40 ml olivaolaj
- 300-350 ml víz
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 mk. őrölt kömény
- 1 mk. pirospaprika
- 1 ek. liszt
- 3 ek. tejföl
- só
- bors
Tetejére
- 100 gr napraforgómag
- 2-3 csipet pirospaprika
- 1 ek liszt
- 3 ek tejföl
- só
- bors
Elkészítés
Megfőzzük a levest
- Az olívaolajonmegpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, ésüvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágottburgonyát, felöntjük a vízzel, beleszórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt éspuhára főzzük a krumplit.
Krémesre turmixoljuk
- A lisztet elkeverjük a tejföllel, pár evőkanállal alevesből is belekeverünk, majd visszaöntjük a habarást a leveshez, átkeverjükés hagyjuk, hogy felforrjon.Turmixgépben, leves programon krémesre pürésítjük.
Tálalunk
- A napraforgómagotmegpirítjuk egy serpenyőben, megszórjuk a fűszerekkel és ezzel tálaljuk alevest.