Receptek az Electrolux támogatásával

Burgonyakrémleves fűszeres napraforgómaggal

Burgonyakrémleves fűszeres napraforgómaggal

Összetevők

A tésztához

  • 350 gr burgonya
  • 40 ml olivaolaj
  • 300-350 ml víz
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mk. őrölt kömény
  • 1 mk. pirospaprika
  • 1 ek. liszt
  • 3 ek. tejföl
  • bors

Tetejére

  • 100 gr napraforgómag
  • 2-3 csipet pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 3 ek tejföl
  • bors

Elkészítés

Megfőzzük a levest

  • Az olívaolajonmegpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, ésüvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágottburgonyát, felöntjük a vízzel, beleszórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt éspuhára főzzük a krumplit.

Krémesre turmixoljuk

  • A lisztet elkeverjük a tejföllel, pár evőkanállal alevesből is belekeverünk, majd visszaöntjük a habarást a leveshez, átkeverjükés hagyjuk, hogy felforrjon.
    Turmixgépben, leves programon krémesre pürésítjük.

Tálalunk

  • A napraforgómagotmegpirítjuk egy serpenyőben, megszórjuk a fűszerekkel és ezzel tálaljuk alevest.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!