Receptek az Electrolux támogatásával

Canelloni citromos csirkével

Canelloni citromos csirkével

Összetevők

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg bébispenót
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. étolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1/2 tk. őrölt szerecsendió
  • bors

Elkészítés

Megpirítjuk a bacon-t 

  • Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat. Abacon-t csíkokra vágjuk, és a serpenyőbe tesszük. Egy kis fej hagymát finomravágunk, és a bacon-höz adjuk − közepes lángon lepirítjuk. Közbenfinomra vágunk 3 gerezd fokhagymát, és ezt is hozzáadjuk. Egy szál sárgarépátnagylyukú reszelőn lereszelünk és ezt is a serpenyőbe tesszük. Összekeverjük éslepirítjuk.

Kisütjük a tejszínes-spenótos csirkemellet

  • A csirkemellet feldaraboljuk és ledaráljuk. Sóval,borssal, szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A serpenyőbetesszük, majd fehéredésig pirítjuk. Egy fél citrom levét belefacsarjuk, éshozzáadunk 10 dkg tisztára mosott bébispenótot. Összeforgatjuk, és addigpároljuk, amíg a spenótlevelek összeesnek. Felöntjük egy kevés tejszínnel.

Elkészítjük a besamelmártást

  • A besamelhez egy másik serpenyőben felolvasztjuk avajat, és rászórjuk a lisztet. Világosbarnára pirítjuk, majd folyamatoskevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sűrűre főzzük, végül szerecsendióvalízesítjük és parmezán sajtot reszelünk bele.

Az egészet összesütjük

  • Egy hőálló edény aljára kevés besamelt kanalazunk. Acsőtésztákat egy kanál segítségével megtöltjük a húsos töltelékkel, és egymásmellé fektetjük az előkészített tálba. Amikor minden tésztát megtöltöttünk, amaradék besamelt a töltött tésztákra öntjük, és a tetejére parmezánt reszelünk.A sütőt légkeverésen 180 fokra előmelegítjük és betesszük a tésztát sülni. 40perc alatt elkészül − akkor jó, ha a tésztarudak megpuhulnak, amártás pedig pirosra sül.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!