Receptek az
támogatásával
Canelloni citromos csirkével
Canelloni citromos csirkével
Összetevők
- 60 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg bacon
- 10 dkg bébispenót
- 3 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 dl tejszín
- 1 ek. étolaj
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1/2 tk. őrölt szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés
Megpirítjuk a bacon-t
- Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat. Abacon-t csíkokra vágjuk, és a serpenyőbe tesszük. Egy kis fej hagymát finomravágunk, és a bacon-höz adjuk − közepes lángon lepirítjuk. Közbenfinomra vágunk 3 gerezd fokhagymát, és ezt is hozzáadjuk. Egy szál sárgarépátnagylyukú reszelőn lereszelünk és ezt is a serpenyőbe tesszük. Összekeverjük éslepirítjuk.
Kisütjük a tejszínes-spenótos csirkemellet
- A csirkemellet feldaraboljuk és ledaráljuk. Sóval,borssal, szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A serpenyőbetesszük, majd fehéredésig pirítjuk. Egy fél citrom levét belefacsarjuk, éshozzáadunk 10 dkg tisztára mosott bébispenótot. Összeforgatjuk, és addigpároljuk, amíg a spenótlevelek összeesnek. Felöntjük egy kevés tejszínnel.
Elkészítjük a besamelmártást
- A besamelhez egy másik serpenyőben felolvasztjuk avajat, és rászórjuk a lisztet. Világosbarnára pirítjuk, majd folyamatoskevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sűrűre főzzük, végül szerecsendióvalízesítjük és parmezán sajtot reszelünk bele.
Az egészet összesütjük
- Egy hőálló edény aljára kevés besamelt kanalazunk. Acsőtésztákat egy kanál segítségével megtöltjük a húsos töltelékkel, és egymásmellé fektetjük az előkészített tálba. Amikor minden tésztát megtöltöttünk, amaradék besamelt a töltött tésztákra öntjük, és a tetejére parmezánt reszelünk.A sütőt légkeverésen 180 fokra előmelegítjük és betesszük a tésztát sülni. 40perc alatt elkészül − akkor jó, ha a tésztarudak megpuhulnak, amártás pedig pirosra sül.