Receptek az Electrolux támogatásával

Florentin tojás camembert mártással

Florentin tojás camembert mártással

Összetevők

  • 100 gr érett camember sajt
  • 40 gr kesudió
  • 1 dl tejszín
  • 1 db ciabatta zsömle
  • 2 ek. olivaolaj
  • 10 gr vaj
  • 50 gr bébispenót
  • 2 db tojás
  • 2 ek. ecet
  • bor

Elkészítés

Kesudiós sajtkrém összeállítása

  • Egy forró, szárazserpenyőben lepirítjuk a kesudiót. Az érett, lágy camembert sajtot darabokratépkedjük és hozzáadjuk a kesudióhoz. Felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogya sajt szépen felolvadjon. Az olvadt sajtot kevés sóval és tört feketeborssalízesítjük, majd turmixgépbe öntjük, és szép, selymes állagúra turmixoljuk. Egyserpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, rádobjuk a frissbébispenótot, majd sóval és tört borssal ízesítjük.

Ciabotta elkészítése buggyantott tojással

  • Egy ciabattátkettévágunk, és kenyérpirítóban mindkét felét szép ropogósra pirítjuk.Elkészítjük a buggyantott tojást: egy lábos forró, ecetes vizet finomanelkezdünk keverni egy kanállal (hogy a vízben tölcsérszerű örvény keletkezzen),és egyesével finoman az örvény közepébe csúsztatjuk a tojásokat. Körülbelülmásfél percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük.

Tálalás

  • A pirított ciabattákrahalmozzuk a még meleg spenótot, ráhelyezzük a buggyantott tojásokat, és azegészet leöntjük a selymes kesudiós camembert mártással. Kevés snidlingetszórunk a tetejére, és azonnal, forrón szervírozzuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!