Receptek az
támogatásával
Florentin tojás camembert mártással
Florentin tojás camembert mártással
Összetevők
- 100 gr érett camember sajt
- 40 gr kesudió
- 1 dl tejszín
- 1 db ciabatta zsömle
- 2 ek. olivaolaj
- 10 gr vaj
- 50 gr bébispenót
- 2 db tojás
- 2 ek. ecet
- só
- bor
Elkészítés
Kesudiós sajtkrém összeállítása
- Egy forró, szárazserpenyőben lepirítjuk a kesudiót. Az érett, lágy camembert sajtot darabokratépkedjük és hozzáadjuk a kesudióhoz. Felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogya sajt szépen felolvadjon. Az olvadt sajtot kevés sóval és tört feketeborssalízesítjük, majd turmixgépbe öntjük, és szép, selymes állagúra turmixoljuk. Egyserpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, rádobjuk a frissbébispenótot, majd sóval és tört borssal ízesítjük.
Ciabotta elkészítése buggyantott tojással
- Egy ciabattátkettévágunk, és kenyérpirítóban mindkét felét szép ropogósra pirítjuk.Elkészítjük a buggyantott tojást: egy lábos forró, ecetes vizet finomanelkezdünk keverni egy kanállal (hogy a vízben tölcsérszerű örvény keletkezzen),és egyesével finoman az örvény közepébe csúsztatjuk a tojásokat. Körülbelülmásfél percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük.
Tálalás
- A pirított ciabattákrahalmozzuk a még meleg spenótot, ráhelyezzük a buggyantott tojásokat, és azegészet leöntjük a selymes kesudiós camembert mártással. Kevés snidlingetszórunk a tetejére, és azonnal, forrón szervírozzuk.