Receptek az Electrolux támogatásával

Francia rakott burgonya baconnel és hagymával

Francia rakott burgonya baconnel és hagymával

Összetevők

  • 5 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 600 gr burgonya
  • bors
  • 200 ml tejszín
  • 100 gr cheddar reszelt

Elkészítés

Előkészítjük az alapanyagokat

  • A bacon-t vékony csíkokra vágjuk. Egy indukciósfőzőlapon közepes hőfokozaton, száraz serpenyőben kevergetve, pár perc alattkisütjük belőle a zsírt. A vöröshagymát felaprítjuk, és a bacon zsírjánlepirítjuk. A burgonyát vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Rétegezzük a hozzávalókat

  • Egy sütőtálba teszünk egy réteg burgonyát,megszórjuk kevés hagymával és bacon-nel, majd jön rá egy újabb sor burgonya,hagyma, bacon. Végül burgonyaréteggel zárjuk a sort, amit megszórunk a maradékpirított bacon-nel és hagymával.

Megsütjük

  • Felöntjük a tejszínnel a burgonyát, és megszórjukreszelt cheddar sajttal. Gőzsütőben 180 fokos gőzprogramon (25% gőz) kb. 25perc alatt megsütjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!