Receptek az
támogatásával
Francia rakott burgonya baconnel és hagymával
Francia rakott burgonya baconnel és hagymával
Összetevők
- 5 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 600 gr burgonya
- só
- bors
- 200 ml tejszín
- 100 gr cheddar reszelt
Elkészítés
Előkészítjük az alapanyagokat
- A bacon-t vékony csíkokra vágjuk. Egy indukciósfőzőlapon közepes hőfokozaton, száraz serpenyőben kevergetve, pár perc alattkisütjük belőle a zsírt. A vöröshagymát felaprítjuk, és a bacon zsírjánlepirítjuk. A burgonyát vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Rétegezzük a hozzávalókat
- Egy sütőtálba teszünk egy réteg burgonyát,megszórjuk kevés hagymával és bacon-nel, majd jön rá egy újabb sor burgonya,hagyma, bacon. Végül burgonyaréteggel zárjuk a sort, amit megszórunk a maradékpirított bacon-nel és hagymával.
Megsütjük
- Felöntjük a tejszínnel a burgonyát, és megszórjukreszelt cheddar sajttal. Gőzsütőben 180 fokos gőzprogramon (25% gőz) kb. 25perc alatt megsütjük.