Hamburger buci
Hamburger buci
Összetevők
Buci összetevői (8 db)
- 450 g liszt
- 15 g élesztő
- 1 tojás s
- 150 g joghurt langyos
- 150 g tej langyos
- 1,5 kk cukor
- 1 kk só
- 30 g olaj
- Tojássárgája
- Szezámmag
Elkészítés
Elkészítés
- Kimérjük a lisztet, majd egy mélyedést formázunk a közepébe. Ebbe tesszük az elmorzsolt élesztőt. Rászórjuk a cukrot, majd felöntjük a langyos tejjel és a joghurttal. Várunk pár percet, hogy az élesztő elinduljon, majd a többi hozzávalót is hozzáadagoljuk egyenként. Géppel alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen 1 órát pihentetjük. Miután a duplájára kelt elfelezzük a tésztát, melyet további 4 részre osztunk. A tészta másik felét letakarva félretesszük. A négy részre szeparált kis tésztadarabokból gombócokat alakítunk ki.
- A kis gombócokat úgy formázzuk, hogy a felületük sima legyen, a formája pedig szép gömbölyű.
- Enyhén kiolajozott airfryer sütőformába helyezzük, egymástól kellő távolságra.
- Lefedjük, majd langyos helyen újabb 25 percig pihentetjük. Miután a kis labdáink újra megduzzadtak, tojássárgájával egy ecset segítségével lekenjük a felületüket.
- Megszórjuk a szezámmaggal, majd 150 fokon 15-16 percig airfryerben aranybarnára sütjük.
- Az elkülönített tésztával ugyanígy járunk el, összesen 8 db közepes méretű bucink lesz a végén.