Kakaós-kókuszos panna cotta tart

Kakaós-kókuszos panna cotta tart

Összetevők

Kakaós tarte alap hozzávalók

  • 270 g liszt
  • 10 g cukrozatlan kakaópor
  • 80 g porcukor
  • 120 g hideg vaj
  • 1 tojás
  • csipet só

Kókuszos panna cotta hozzávalók

  • 400 ml kókuszkrém konzerv
  • 200 ml kókuszital dobozos
  • 50 g cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 7 g étkezési zselatin
  • 60 ml víz

Elkészítés

Kakaós tarte alap elkészítése

  • A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott vajat. Elmorzsolom, majd a tojással együtt villámgyorsan kézzel összegyúrom. Két sütőlap között nagyjából 3 mm vastagságúra nyújtom. Hűtőbe teszem körülbelül fél órára.
  • Miután kellően visszakeményedett a tészta a mini tortaformának a méretére szaggatom, majd a széléhez is kivágom a csíkot. A kiszaggatott kerek tésztát a forma aljára teszem, kissé kiigazítom, hogy egyforma legyen mindenhol. A csíkot, vagyis a kis kakaós kosárka oldalsó részét szépen a forma széléhez igazítom, az illesztéseknél jó alaposan összenyomkodom, ez azért fontos, mert folyékony anyag kerül majd bele és stabil kell, hogy maradjon. Ha felül magasabb a tészta, egy kés segítségével levagdosom.
  • 160 fokon 20 perc alatt megsütöm.

Kókuszos panna cotta elkészítése

  • A zselatint a vízzel elkeverem, hagyom, hogy megkössön.
  • Közben a kókuszkémet a kókuszitallal, a cukorral és a vaníliás cukorral felforrósítom. Forralni nem szükséges.
  • Belekeverem a zselatint, megvárom, míg teljesen feloldódik benne. Várom vele 15 percet, hogy kissé kihűljön, majd nagyon óvatosan a tarte kosárkákba öntöm. Fontos, hogy a formában maradjon a kosárka, így biztonságosan meg fog tudni maradni benne a még folyékony állagú krém.
  • Hűtőben 5-6 óra alatt kellően megdermed.
  • Kedvem szerint díszítem olvasztott csokival, vagy egyéb gyümölcsökkel.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!