Kakaós-kókuszos panna cotta tart
Kakaós-kókuszos panna cotta tart
Összetevők
Kakaós tarte alap hozzávalók
- 270 g liszt
- 10 g cukrozatlan kakaópor
- 80 g porcukor
- 120 g hideg vaj
- 1 tojás
- csipet só
Kókuszos panna cotta hozzávalók
- 400 ml kókuszkrém konzerv
- 200 ml kókuszital dobozos
- 50 g cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 7 g étkezési zselatin
- 60 ml víz
Elkészítés
Kakaós tarte alap elkészítése
- A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott vajat. Elmorzsolom, majd a tojással együtt villámgyorsan kézzel összegyúrom. Két sütőlap között nagyjából 3 mm vastagságúra nyújtom. Hűtőbe teszem körülbelül fél órára.
- Miután kellően visszakeményedett a tészta a mini tortaformának a méretére szaggatom, majd a széléhez is kivágom a csíkot. A kiszaggatott kerek tésztát a forma aljára teszem, kissé kiigazítom, hogy egyforma legyen mindenhol. A csíkot, vagyis a kis kakaós kosárka oldalsó részét szépen a forma széléhez igazítom, az illesztéseknél jó alaposan összenyomkodom, ez azért fontos, mert folyékony anyag kerül majd bele és stabil kell, hogy maradjon. Ha felül magasabb a tészta, egy kés segítségével levagdosom.
- 160 fokon 20 perc alatt megsütöm.
Kókuszos panna cotta elkészítése
- A zselatint a vízzel elkeverem, hagyom, hogy megkössön.
- Közben a kókuszkémet a kókuszitallal, a cukorral és a vaníliás cukorral felforrósítom. Forralni nem szükséges.
- Belekeverem a zselatint, megvárom, míg teljesen feloldódik benne. Várom vele 15 percet, hogy kissé kihűljön, majd nagyon óvatosan a tarte kosárkákba öntöm. Fontos, hogy a formában maradjon a kosárka, így biztonságosan meg fog tudni maradni benne a még folyékony állagú krém.
- Hűtőben 5-6 óra alatt kellően megdermed.
- Kedvem szerint díszítem olvasztott csokival, vagy egyéb gyümölcsökkel.
- Jó étvágyat!