Karamellás csokoládés mini tart

 

Karamellás csokoládés mini tart

Összetevők

Hozzávalók 8 db 12 cm

Tésztához

  • 280 g liszt
  • 120 g vaj
  • 1 db tojás
  • 80 g porcukor
  • 1 csipet

Csokoládékrém:

  • 200 g csoki
  • 200 ml tejszín

Karamellszósz:

  • 125 g cukor
  • 2 ek víz
  • 75 ml tejszín
  • 25 g vaj
  • 1 csipet

Krémhez:

  • 250 ml tejszín
  • 100 g fehércsoki
  • 250 g mascarpone
  • vanília kivonat

Elkészítés

Elkészítés:

  • A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, a száraz összetevőkkel eldolgozzuk egy robotgép segítségével, ha ez megvan hozzá adjuk a tojást. Amikor összeállt a tészta, két sütőpapír között kinyújtjuk kb. 2mm vastagságra és egy órára a hűtőbe tesszük. A karamellkrémhez a cukrot és a vizet egy lábasban összeolvasztjuk, mikor aranybarnára karamellizálódott hozzá adjuk a tejszínt, a vajat és a sót, hagyjuk kihűlni. A csokoládékrémhez a tejszínt felforraljuk és a felaprított csokoládéra öntjük, várunk pár percet míg elolvad majd egyneművé keverjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. A hideg tésztából köröket szúrunk ki pogácsaszaggatóval. Ezeket a kis korongokat rakjuk a sütőforma mélyedéseibe, enyhén belenyomkodjuk, megszurkáljuk, majd 30 percre a fagyasztóba tesszük. Fontos, hogy fagyott állapotban kerüljön kisütésre, hogy ne deformálódjon. A vanília krémhez az olvasztott fehércsokit a mascarponéval, a kevés tejszínnel és a vaníliával felverjük. A kifagyott tésztát 160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Nem maradt más hátra, mint megtölteni a kisült tartokat. A tészta aljára először a karamell kerül majd erre jön a csokikrém, a tetejét pedig a vaníliakrémmel zárjuk le. Tetszés szerint díszítjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!