Karamellás csokoládés mini tart

 

Karamellás csokoládés mini tart

Összetevők

Hozzávalók 8 db 12 cm

    Tésztához

    • 280 g liszt
    • 120 g vaj
    • 1 db tojás
    • 80 g porcukor
    • 1 csipet

    Csokoládékrém:

    • 200 g csoki
    • 200 ml tejszín

    Karamellszósz:

    • 125 g cukor
    • 2 ek víz
    • 75 ml tejszín
    • 25 g vaj
    • 1 csipet

    Krémhez:

    • 250 ml tejszín
    • 100 g fehércsoki
    • 250 g mascarpone
    • vanília kivonat

    Elkészítés

    Elkészítés:

    • A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, a száraz összetevőkkel eldolgozzuk egy robotgép segítségével, ha ez megvan hozzá adjuk a tojást. Amikor összeállt a tészta, két sütőpapír között kinyújtjuk kb. 2mm vastagságra és egy órára a hűtőbe tesszük. A karamellkrémhez a cukrot és a vizet egy lábasban összeolvasztjuk, mikor aranybarnára karamellizálódott hozzá adjuk a tejszínt, a vajat és a sót, hagyjuk kihűlni. A csokoládékrémhez a tejszínt felforraljuk és a felaprított csokoládéra öntjük, várunk pár percet míg elolvad majd egyneművé keverjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. A hideg tésztából köröket szúrunk ki pogácsaszaggatóval. Ezeket a kis korongokat rakjuk a sütőforma mélyedéseibe, enyhén belenyomkodjuk, megszurkáljuk, majd 30 percre a fagyasztóba tesszük. Fontos, hogy fagyott állapotban kerüljön kisütésre, hogy ne deformálódjon. A vanília krémhez az olvasztott fehércsokit a mascarponéval, a kevés tejszínnel és a vaníliával felverjük. A kifagyott tésztát 160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Nem maradt más hátra, mint megtölteni a kisült tartokat. A tészta aljára először a karamell kerül majd erre jön a csokikrém, a tetejét pedig a vaníliakrémmel zárjuk le. Tetszés szerint díszítjük.
    Tetszett?
    Oszd meg másokkal is!