Majonézes káposztasaláta

Majonézes káposztasaláta

Összetevők

  • ½ fej fehérkáposzta
  • ¼ fej lilakáposzta
  • 1 nagyobb hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk citromlé
  • 1 kk cukor
  • Só, bors

Elkészítés

Elkészítés

  • A káposztákat és a hagymát a konyhai robotgép szeletelő tárcsáján, a répát pedig a reszelő tárcsa segítségével felszeleteljük, illetve lereszeljük.
  • Az öntethez a tejfölt jól összekeverjük a majonézzel, a mustárral a citromlével a cukorral a sóval és a borssal.
  • Hozzákeverjük a feldolgozott zöldségekhez, hűtőbe tesszük, hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • 2-3 óra ideálisan jót tesz neki, de természetesen azonnal is fogyaszthatjuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!