Kakaós palacsintatorta
Kakaós palacsintatorta
Összetevők
Hozzávalók 14 db 24 cm-es palacsintához
- 330 g liszt
- 45 g kakaópor
- csipet só
- 4 tojás
- 390 g forró tej
- 390 g forrásban lévő víz
- 90 g méz
- 35 ml olaj
Töltelék:
- 350 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 175 g 20% tejföl
- 250 g tejszín
- 35 g méz
Elkészítés
Elkészítés:
- A palacsintatésztához a lisztet, a kakaóval, a sóval egy tálban összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a tojásokat. A forró tejjel és vízzel fellazítjuk a tésztát és csomómentesre keverjük, majd mézzel édesítjük és hozzá öntjük az olajat. Amíg a tésztát pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket. A krémsajthoz hozzáadjuk a mézet, a porcukor felét és a tejfölt majd alaposan kikeverjük. A tejszínt a porcukor másik felével habbá verjük, majd a két krémet összedolgozzuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük. Palacsintasütőben közepes fokozaton megsütjük a palacsinta mindkét oldalát. Ha kihűlt, akkor megtöltjük a krémmel, majd félbehajtjuk és az oldalát visszahajtjuk, hogy egyenes széleket kapjunk. A maradék krémmel megkenjük kívülről, hogy feltekerés közben egymáshoz tapadjanak. A palacsintákat kissé átfedve egymásba tekerjük az utolsó darabig. Az így kapott tortát fóliával körbe tekerjük és tortakarikával vagy tortaformában rögzítjük. Pár órára a hűtőbe téve hagyjuk, hogy a tészta megszívja magát a töltelékkel és ettől összeálljon. Porcukorral leszórva tálaljuk.
1675300cookie-checkKakaós palacsintatorta