Kakaós palacsintatorta

 

Kakaós palacsintatorta

Összetevők

Hozzávalók 14 db 24 cm-es palacsintához

  • 330 g liszt
  • 45 g kakaópor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 390 g forró tej
  • 390 g forrásban lévő víz
  • 90 g méz
  • 35 ml olaj

Töltelék:

  • 350 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 175 g 20% tejföl
  • 250 g tejszín
  • 35 g méz

Elkészítés

Elkészítés:

  • A palacsintatésztához a lisztet, a kakaóval, a sóval egy tálban összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a tojásokat. A forró tejjel és vízzel fellazítjuk a tésztát és csomómentesre keverjük, majd mézzel édesítjük és hozzá öntjük az olajat. Amíg a tésztát pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket. A krémsajthoz hozzáadjuk a mézet, a porcukor felét és a tejfölt majd alaposan kikeverjük. A tejszínt a porcukor másik felével habbá verjük, majd a két krémet összedolgozzuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük. Palacsintasütőben közepes fokozaton megsütjük a palacsinta mindkét oldalát. Ha kihűlt, akkor megtöltjük a krémmel, majd félbehajtjuk és az oldalát visszahajtjuk, hogy egyenes széleket kapjunk. A maradék krémmel megkenjük kívülről, hogy feltekerés közben egymáshoz tapadjanak. A palacsintákat kissé átfedve egymásba tekerjük az utolsó darabig. Az így kapott tortát fóliával körbe tekerjük és tortakarikával vagy tortaformában rögzítjük. Pár órára a hűtőbe téve hagyjuk, hogy a tészta megszívja magát a töltelékkel és ettől összeálljon. Porcukorral leszórva tálaljuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!