Rumos csokoládéfagylalt

Rumos csokoládéfagylalt

Összetevők

  • 160 ml tej
  • 75 g cukor
  • 150 g étcsoki
  • 1 kk holland kakaópor
  • Vanília aroma
  • 160 ml tejszín
  • 2 ek házi rumosmeggy

HÁZI RUMOSMEGGY

  • 450 g magozott meggy fagyasztott
  • 280 ml víz
  • 210 g cukor
  • 1 dl portoricoi rum

Elkészítés

Elkészítés

  • A tejet a cukorral óvatosan felforraljuk, majd a kis kockára tört csokoládéra öntjük, hagyjuk, hogy a csokoládé kissé felolvadjon. Belekeverjük a kakaóport, valamint a vanília aromát is, majd hagyjuk kihűlni.
  • Miután a krém kihűlt, belekeverjük a tejszínt, majd a fagyigép tégelyébe öntjük.
  • Bekapcsoljuk a gépet, majd 35-40 perc után, beletesszük a meggyet. Ez után visszakapcsoljuk a gépet és hagyjuk, hogy készre dermedjen a fagyink. Azonnal is fogyaszthatjuk, de fagyasztóba is tehetjük.

Házi rumosmeggy elkészítése

  • A vizet a cukorral felfőzzük, majd még forrón belekeverjük a fagyasztott meggyet és a rumot is. Üvegbe tesszük, majd a hűtőben tároljuk minimum 3-4 napig, mielőtt felhasználjuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!