Kapribogyós-olívás paradicsomos pikáns tagliatelle, grillezett garnélával
Kapribogyós-olívás paradicsomos pikáns tagliatelle, grillezett garnélával
Összetevők
Hozzávalók:
- 4 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 db szardella sózott, olajban
- 2 ek kapribogyó
- 2 ek fekete olíva bogyó
- 300 g kockázott paradicsom konzerv
- só, bors
- Friss petrezselyem
- 200 g garnélarák
Friss tésztához:
- Liszt
- Tojás
- Víz
Elkészítés
Elkészítés
- A lisztet beletesszük a tésztakészítő gépbe, majd a gép által megadott mennyiségű tojással elegyített vizet is hozzáöntjük. A gép 3 perc múlva friss tésztát ad, kevés liszttel szórjuk meg, majd fogyasztásig tegyük félre.
- A szószhoz egy mélyebb lábasban az olívaolajat felhevítjük, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymákat pár percig pirítjuk benne, vigyázzunk, semmiképpen ne égjen meg. Hozzáadjuk a szardellát, villával kicsit szétnyomkodjuk, hagyjuk, hogy kellemesen beleolvadjon.
- Közben tegyük fel a tésztához a sós vizet főni.
- A szószba keverjük bele a kapribogyót és az olíva bogyót is. Adjuk hozzá a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Ügyeljünk arra, hogy a szardella is sós, vagyis kóstoljuk meg, és ennek megfelelően bánjunk a sóval.
- Pár percig főzzük, közben a felforrt vízbe beletesszük a tésztát, és egy tapadásmentes serpenyőt pedig kezdjünk el hevíteni a garnélához.
- A garnélákat a forró serpenyőben kevés olíva olajon kellemesen megpirítjuk, közben sózzuk.
- A lepirított rákokhoz merjük a mártást, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát is, valamint egy kevés főzővizet is.
- Pár perc alatt összerottyantjuk, majd frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük.
- Jó étvágyat!