Kapribogyós-olívás paradicsomos pikáns tagliatelle, grillezett garnélával

Kapribogyós-olívás paradicsomos pikáns tagliatelle, grillezett garnélával

Összetevők

Hozzávalók:

  • 4 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db szardella sózott, olajban
  • 2 ek kapribogyó
  • 2 ek fekete olíva bogyó
  • 300 g kockázott paradicsom konzerv
  • só, bors
  • Friss petrezselyem
  • 200 g garnélarák

Friss tésztához:

  • Liszt
  • Tojás
  • Víz

Elkészítés

Elkészítés

  • A lisztet beletesszük a tésztakészítő gépbe, majd a gép által megadott mennyiségű tojással elegyített vizet is hozzáöntjük. A gép 3 perc múlva friss tésztát ad, kevés liszttel szórjuk meg, majd fogyasztásig tegyük félre.
  • A szószhoz egy mélyebb lábasban az olívaolajat felhevítjük, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymákat pár percig pirítjuk benne, vigyázzunk, semmiképpen ne égjen meg. Hozzáadjuk a szardellát, villával kicsit szétnyomkodjuk, hagyjuk, hogy kellemesen beleolvadjon.
  • Közben tegyük fel a tésztához a sós vizet főni.
  • A szószba keverjük bele a kapribogyót és az olíva bogyót is. Adjuk hozzá a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Ügyeljünk arra, hogy a szardella is sós, vagyis kóstoljuk meg, és ennek megfelelően bánjunk a sóval.
  • Pár percig főzzük, közben a felforrt vízbe beletesszük a tésztát, és egy tapadásmentes serpenyőt pedig kezdjünk el hevíteni a garnélához.
  • A garnélákat a forró serpenyőben kevés olíva olajon kellemesen megpirítjuk, közben sózzuk.
  • A lepirított rákokhoz merjük a mártást, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát is, valamint egy kevés főzővizet is.
  • Pár perc alatt összerottyantjuk, majd frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!