Málnás tiramisu

 

Málnás tiramisu

Összetevők

Hozzávalók 28 x 20 x 8-as méretű tálhoz

Málnaszósz

  • 500 g fagyasztott málna
  • 3 ek cukor
  • Vanília aroma

Vaníliakrém

  • 4 tojás
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 200 g porcukor
  • Vanília aroma

Rétegezéshez

  • 35-40 db babapiskóta

Szirup (mártogatáshoz)

  • 300 ml víz
  • 100 g cukor
  • 1 citrom lereszelt héja

Díszítéshez

  • friss málna

Elkészítés

Elkészítése:

  • A szószhoz a fagyasztott málnát a cukorral és a vanília aromával kíméletesen felhevítjük, folyamatos keverés mellett rottyantunk rajta egyet. Felhasználásig félretesszük hűlni.
  • A mártogatáshoz a szirupot úgy készítjük, hogy a vizet a cukorral és a citrom lereszelt héjával együtt felforraljuk, kissé besűrítjük. Felhasználásig szintén félretesszük kihűlni.
  • A krém 3 részből áll, egy tojáskrém, egy tejszínes mascarpone krém és egy tojásfehérje hab.
  • A tojáskrémhez a tojások sárgáját 100 g porcukorral habosra keverjük.
  • Párhuzamosan mellette a mascarponét és a tejszínt együtt habosra verjük.
  • A tojásfehérjéből és a maradék 100 g cukorból pedig szintén kemény habot verünk.
  • Ezt a három habot egy kevés vanília aromával lazán összeforgatjuk. Vigyázzunk, hogy könnyű, habos maradjon, ne törjük össze a krémet.
  • A rétegezéshez a babapiskótákat egyenként a szirupba mártjuk, majd a tál aljára sorakoztatjuk.
  • Erre a réteg piskótára kenjük a vaníliakrémet, majd rákanalazzuk a málnaszószt. Erre kerül egy újabb réteg szirupba áztatott piskóta, majd a vaníliakrém és a szósz. A rétegezést addig folytatjuk, amig a tál megtelik. A tetejére már csak krémet teszünk. Lesimítjuk a tetejét, majd hűtőben 5-6 órán keresztül dermesztjük.
  • Friss málnával tálaljuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!