Málnás vaníliás pohárkrém

 

Málnás vaníliás pohárkrém

Összetevők

Málnaszósz

  • 500 g fagyasztott málna
  • 3 ek ek cukor
  • Vanília aroma

Vaníliakrém

  • 4 db tojás
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 200 g porcukor
  • Vanília aroma
  • 150 g zabkeksz

Díszítéshez

  • friss málna

Elkészítés

Elkészítése:

  • A szószhoz a fagyasztott málnát a cukorral és a vanília aromával kíméletesen felhevítjük, folyamatos keverés mellett rottyantunk rajta egyet. Felhasználásig félretesszük hűlni.
  • A krém 3 részből áll, egy tojáskrém, egy tejszínes mascarpone krém és egy tojásfehérje hab.
  • A tojáskrémhez a tojások sárgáját gépi habverővel 100 g porcukorral habosra keverjük.
  • Párhuzamosan mellette a mascarponét és a tejszínt együtt habosra verjük.
  • A tojásfehérjéből és a maradék 100 g cukorból pedig szintén kemény habot verünk.
  • Ezt a három habot egy kevés vanília aromával lazán összeforgatjuk. Vigyázzunk, hogy könnyű, habos maradjon, ne törjük össze a krémet.
  • A ropogós réteghez a zabkekszet egy konyhai aprítógépben morzsalékosra törjük.
  • A pohár aljára teszünk egy kevés ropogóst, majd a vaníliakrémet és a málnaszószt egymásra rétegezve megtöltjük a poharat. A tetejére friss málnát teszünk és egy kis szószt csurgatunk rá.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!