Karamellás popcorn

 

Karamellás popcorn

Összetevők

  • 2 adag kukorica
  • 6 ek cukor
  • 2 ek víz
  • 50 g vaj
  • ¼ mk szódabikarbóna

Elkészítés

  • A kipattogtatott kukoricát egy sütőpapírral letakart tepsire öntjük, egyenletesen elosztjuk rajta, hogy egy rétegben legyen.
  • Egy vastagfalú fazékban a cukrot és a vizet óvatosan felolvasztjuk, világos aranybarnára karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vajat, hagyjuk, hogy elolvadjon benne. Villámgyorsan belekeverjük a szódabikarbónát, ami fel fogja habosítani.
  • Ezt a habos karamellöntetet csorgatjuk egyenletesen a kukoricára. Miután megkeményedett a karamell rajta, áttesszük egy tálba. Átforgatjuk, az esetlegesen összeragadt kukoricákat elválasztjuk egymástól.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!