Keksztekercs torta
Keksztekercs torta
Összetevők
Hozzávalók
- 500 g darált keksz
- 100 g porcukor
- 50 g kakaó
- hosszú kávé
- 4 ek. rum
- 1,5-2 dl tej
- kókuszreszelék
Krémhez
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 100 g cukor
- 2 tojássárgája
- fél rúd vanília
- 2 ek. keményítő
- 20 dkg vaj
- kókuszreszelék
Elkészítés
Elkészítés
- A krémhez a tejet, a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával feltesszük főni, közben a tojássárgáját kikeverjük a keményítővel és egy kevés hideg tejjel majd a meleg tejből öntünk hozzá egy keveset, hogy később a tojás ne csapódjon ki. Az egészet kavargatva addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik majd egy kis kókuszreszeléket adunk hozzá. Fóliával letakarva hagyjuk kihűlni a krémet, majd habosra keverjük a puha vajjal. Egy nagy keverőtálba szórjuk a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és összekeverjük. Öntsük hozzá a kávét, a rumot és annyit tejet, amivel egy jól gyúrható masszát kapunk. Addig gyúrjuk amíg már nem ragad és jól formázható a massza. Vágódeszkára kókuszreszeléket szórunk majd kinyújtjuk, és egy 18 cm-es tortaformával 5 db kerek lapot vágunk ki belőle. A krémmel 4 rétegben megtöltjük a lapokat. Tetejét kókusszal és keksztekerccsel díszítjük.