Vörös Bársony torta/ Red Velvet Cake

Vörös Bársony torta/ Red Velvet Cake

Összetevők

Hozzávalók (20 cm tortaformához)

    Tésztához

    • 250 g liszt
    • 1 ek. kakaópor
    • 1 csipet
    • 1,5 tk. sütőpor
    • 1 tk. szódabikarbóna
    • 100 g puha vaj
    • 150 g cukor
    • 70 ml olaj
    • 2 db tojás
    • 50 ml habtejszín
    • 1 tk. piros ételszínezék

    Krémhez

    • 500 g mascarpone
    • 1 tábla fehércsoki
    • 100 g porcukor
    • 100 g vaj
    • 100 ml habtejszín
    • vanília kivonat

    Elkészítés

    Elkészítés

    • A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, az egész tojásokat a végén pedig a habtejszínt és jó alaposan elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk az ételszínezéket is. Folyamatos keverés mellett beledolgozzuk az előzőleg összekevert száraz alapanyagokat: liszt, kakaó, só, sütőpor, szódabikarbóna. A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Amíg sül a piskóta a krémhez a fehércsokit felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval jó alaposan kikeverjük. A kihűlt piskótát két részre vágjuk és megtöltjük a krémmel a tortát majd oldalát is leburkoljuk vele. Fehércsokival, piskótamorzsával és málnával díszítjük.
    Tetszett?
    Oszd meg másokkal is!