Füstölt kolbászos sűlt paradicsomocs papardelle

Füstölt kolbászos sűlt paradicsomocs papardelle

Összetevők

  • 150 g füstölt kolbász
  • 2 db paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk oregánó
  • 1/2 mk kakukkfű
  • 400 g hámozott paracsidom (konzerv)
  • 1 kk cukor
  • 200 ml tejszín
  • 1 marék friss bazsalikom
  • fekete olívabogyó
  • 100 g füstölt sajt
  • tészta főzővíz

Elkészítés

Elkészítés

  • A kolbászt karikákra vágjuk, majd tapadásmentes serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, majd a megmaradt zsiradékba beletesszük a kicsumázott és félbevágott paradicsomokat, valamint a felnegyedelt hagymát és a fokhagymagerezdeket.
    A paradicsomokat miután kellemesen megpirultak megfordítjuk, hogy a bőrös oldala is szépen megsüljön.
    Ezután könnyedén le lehet húzni a bőrét.
    Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a szárított fűszereket.
    (Közben sós vizet forralunk, és a számunkra legkedvesebb tésztát elkezdjük benne megfőzni.)
    A raguba beletesszük a hámozott paradicsomot, valamint a cukrot, mellyel a savakat ellensúlyozzuk. Hozzáöntjük a tejszínt, valamint a tészta főzővizéből 1-2 decinyit. Pár percig főzzük, majd a friss bazsalikommal együtt botmixerrel lepürésítjük.
    Visszatesszük a sült kolbászkarikákat, meghintjük a reszelt sajttal. Beletesszük az olíva bogyót is, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával.
    Tálalás előtt tehetünk rá egy kevés sajtot, valamint bazsalikomleveleket.
    Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!