Sütés nélküli eperzselés túrótorta

Sütés nélküli eperzselés túrótorta

Összetevők

Hozzávalók (20 cm tortaformához)

Tésztához

  • 200 g darált keksz
  • 90 g olvasztott vaj

Eperzseléhez

  • 650 g eper
  • 80 g cukor
  • 80 ml hideg víz
  • 15 g zselatin (eperzseléhez)

Krémhez

  • 15 g darált mák
  • 60 ml hideg víz
  • 15 g zselatin (túrókrémhez)
  • 500 g krémtúró
  • 100 g cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 100 g tejföl
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

Elkészítés

  • Egy nagy keverőtálba szórjuk a darált kekszet hozzáadjuk az olvasztott vajat és alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaforma aljára kanalazva összetömörítjük a kekszet és hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a zselét és a krémet. Az epret botmixerrel lepürésítjük és egy lábasban a cukorral kis lángon összefőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni majd a vízzel felolvasztott zselatinnal elkeverjük. A túrókrémhez a túrót a tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, kevés reszelt citromhéjat, beleszórjuk a mákot és ezt az egészet összekeverjük, majd fellazítjuk a tejszínnel. Hozzá adjuk a vízben felolvasztott zselatint és alaposan összedolgozzuk. A tortaalapra felváltva kanalazunk a túrókrémből és az eperzseléből, ettől lesznek hullámosak a rétegek a krémben. 2 órára a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. A tetejére egész epreket teszünk és a maradék zselével leöntve 1 órára visszatesszük a hűtőbe.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!