Sütés nélküli eperzselés túrótorta

Sütés nélküli eperzselés túrótorta

Összetevők

Hozzávalók (20 cm tortaformához)

    Tésztához

    • 200 g darált keksz
    • 90 g olvasztott vaj

    Eperzseléhez

    • 650 g eper
    • 80 g cukor
    • 80 ml hideg víz
    • 15 g zselatin (eperzseléhez)

    Krémhez

    • 15 g darált mák
    • 60 ml hideg víz
    • 15 g zselatin (túrókrémhez)
    • 500 g krémtúró
    • 100 g cukor
    • 1 dl habtejszín
    • 1 evőkanál méz
    • 100 g tejföl
    • reszelt citromhéj

    Elkészítés

    Elkészítés

    • Egy nagy keverőtálba szórjuk a darált kekszet hozzáadjuk az olvasztott vajat és alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaforma aljára kanalazva összetömörítjük a kekszet és hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a zselét és a krémet. Az epret botmixerrel lepürésítjük és egy lábasban a cukorral kis lángon összefőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni majd a vízzel felolvasztott zselatinnal elkeverjük. A túrókrémhez a túrót a tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, kevés reszelt citromhéjat, beleszórjuk a mákot és ezt az egészet összekeverjük, majd fellazítjuk a tejszínnel. Hozzá adjuk a vízben felolvasztott zselatint és alaposan összedolgozzuk. A tortaalapra felváltva kanalazunk a túrókrémből és az eperzseléből, ettől lesznek hullámosak a rétegek a krémben. 2 órára a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. A tetejére egész epreket teszünk és a maradék zselével leöntve 1 órára visszatesszük a hűtőbe.
    Tetszett?
    Oszd meg másokkal is!