Sütés nélküli eperzselés túrótorta
Sütés nélküli eperzselés túrótorta
Összetevők
Hozzávalók (20 cm tortaformához)
Tésztához
- 200 g darált keksz
- 90 g olvasztott vaj
Eperzseléhez
- 650 g eper
- 80 g cukor
- 80 ml hideg víz
- 15 g zselatin (eperzseléhez)
Krémhez
- 15 g darált mák
- 60 ml hideg víz
- 15 g zselatin (túrókrémhez)
- 500 g krémtúró
- 100 g cukor
- 1 dl habtejszín
- 1 evőkanál méz
- 100 g tejföl
- reszelt citromhéj
Elkészítés
Elkészítés
- Egy nagy keverőtálba szórjuk a darált kekszet hozzáadjuk az olvasztott vajat és alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaforma aljára kanalazva összetömörítjük a kekszet és hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a zselét és a krémet. Az epret botmixerrel lepürésítjük és egy lábasban a cukorral kis lángon összefőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni majd a vízzel felolvasztott zselatinnal elkeverjük. A túrókrémhez a túrót a tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, kevés reszelt citromhéjat, beleszórjuk a mákot és ezt az egészet összekeverjük, majd fellazítjuk a tejszínnel. Hozzá adjuk a vízben felolvasztott zselatint és alaposan összedolgozzuk. A tortaalapra felváltva kanalazunk a túrókrémből és az eperzseléből, ettől lesznek hullámosak a rétegek a krémben. 2 órára a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. A tetejére egész epreket teszünk és a maradék zselével leöntve 1 órára visszatesszük a hűtőbe.