Keksztekercs torta

 

Keksztekercs torta

Összetevők

Hozzávalók

  • 500 g darált keksz
  • 100 g porcukor
  • 50 g kakaó
  • hosszú kávé
  • 4 ek. rum
  • 1,5-2 dl tej
  • kókuszreszelék

Krémhez

  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 100 g cukor
  • 2 tojássárgája
  • fél rúd vanília
  • 2 ek. keményítő
  • 20 dkg vaj
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés

  • A krémhez a tejet, a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával feltesszük főni, közben a tojássárgáját kikeverjük a keményítővel és egy kevés hideg tejjel majd a meleg tejből öntünk hozzá egy keveset, hogy később a tojás ne csapódjon ki. Az egészet kavargatva addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik majd egy kis kókuszreszeléket adunk hozzá. Fóliával letakarva hagyjuk kihűlni a krémet, majd habosra keverjük a puha vajjal. Egy nagy keverőtálba szórjuk a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és összekeverjük. Öntsük hozzá a kávét, a rumot és annyit tejet, amivel egy jól gyúrható masszát kapunk. Addig gyúrjuk amíg már nem ragad és jól formázható a massza. Vágódeszkára kókuszreszeléket szórunk majd kinyújtjuk, és egy 18 cm-es tortaformával 5 db kerek lapot vágunk ki belőle. A krémmel 4 rétegben megtöltjük a lapokat. Tetejét kókusszal és keksztekerccsel díszítjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!