Kókuszos mogyorókrémleves csirkével és gyömbérrel
Kókuszos mogyorókrémleves csirkével és gyömbérrel
Összetevők
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- Só bors
- Olívaolaj
- 1 nagyobb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 g friss gyömbér
- 1 kk füstölt paprika
- 3 db répa
- 400 g kockázott paradicsom
- 1 kk cukor
- 2 liter csirke alaplé
- 150 +50 g sós mogyoró
- 200 ml kókusztej
- 1 kápiapaprika
- ¼ mk chilipehely
- 1 marék korianderlevél
Elkészítés
Elkészítése
- A csirkemellet felkockázzuk, lesózzuk, majd a főzőedényben egy kevés olívaolajon „pirítás” funkción, gyorsan előpirítjuk. Kivesszük a tégelyből, majd a zsiradékba beletesszük a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. 10-15 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért a füstölt paprikát és a felkockázott répát is. Belekeverjük a kockázott paradicsomot, és a kristálycukrot, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, 10-15 percig főzzük. Közben elkészítjük a sós mogyorókrémet, vagyis a leves sűrítőanyagát. A mogyorót nutribulletben egyszerűen addig turmixoljuk, míg selymes krémet nem kapunk. A kókusztejet hozzáöntjük a mogyorókrémhez, majd együtt mixeljük tovább. Amikor a répa megpuhult visszatesszük a csirkemellet, majd a kókuszos mogyorókrémet is hozzáöntjük a leveshez és egy habverő segítségével simára keverjük. Pár percig főzzük, majd kockára vágott kápiapaprikát, chilit, korianderlevelet és tört sós mogyorót keverünk bele.
- Jó étvágyat!