Kókuszos mogyorókrémleves csirkével és gyömbérrel

Kókuszos mogyorókrémleves csirkével és gyömbérrel

Összetevők

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • bors
  • Olívaolaj
  • 1 nagyobb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 g friss gyömbér
  • 1 kk füstölt paprika
  • 3 db répa
  • 400 g kockázott paradicsom
  • 1 kk cukor
  • 2 liter csirke alaplé
  • 150 +50 g sós mogyoró
  • 200 ml kókusztej
  • 1 kápiapaprika
  • ¼ mk chilipehely
  • 1 marék korianderlevél

Elkészítés

Elkészítése

  • A csirkemellet felkockázzuk, lesózzuk, majd a főzőedényben egy kevés olívaolajon „pirítás” funkción, gyorsan előpirítjuk. Kivesszük a tégelyből, majd a zsiradékba beletesszük a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. 10-15 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért a füstölt paprikát és a felkockázott répát is. Belekeverjük a kockázott paradicsomot, és a kristálycukrot, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, 10-15 percig főzzük. Közben elkészítjük a sós mogyorókrémet, vagyis a leves sűrítőanyagát. A mogyorót nutribulletben egyszerűen addig turmixoljuk, míg selymes krémet nem kapunk. A kókusztejet hozzáöntjük a mogyorókrémhez, majd együtt mixeljük tovább. Amikor a répa megpuhult visszatesszük a csirkemellet, majd a kókuszos mogyorókrémet is hozzáöntjük a leveshez és egy habverő segítségével simára keverjük. Pár percig főzzük, majd kockára vágott kápiapaprikát, chilit, korianderlevelet és tört sós mogyorót keverünk bele.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!