Deszkáról szaggatott pirított nokedli
Deszkáról szaggatott pirított nokedli
Összetevők
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 4 tojás
- 230 ml víz
- 1 tk só
- 1 kk zsír
Elkészítés
Elkészítés:
- Az hozzávalókat a zsír kivételével összekeverjük, nem kell homogénre, elég, ha lazán összeáll.
- A megadott mennyiség 1/3-ad részét egy enyhén olajozott deszkára tesszük, majd a deszka hosszanti irányának közepére húzzuk össze kb. 3-4 cm-es sávba.
- Egy késsel a forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, nagyjából fél centis kis „hurkákat” formázva, ügyelve arra, hogy próbáljunk egyforma nokedliket szaggatni. Szaggatás közben a kést folyamatosan vizezzük, így nem fog ragadni.
- A normál méretű nokedlinél tovább főzzük, kb. 7-8 perc kell adagonként. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. A kifőtt nokedlit hideg vízzel leöblítjük, majd egy kevés zsírt forgatunk bele, hogy semmiképpen ne ragadjanak össze.
- A nokedliket egy tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk, a további ízélmény elérése miatt.
- A lepirított nokedlit melegen tartjuk, közben behabarjuk az elkészült csirkepaprikás szaftját.
- Egy mélyebb tálba tesszük a tejfölt, elkeverjük benne a keményítőt, majd a szaftból is belekeverünk körülbelül 1,5-2 dl mennyiséget.
- Ezt a sűrítőanyagot keverjük a szaftba, majd pár perc alatt besűrítjük.
- Friss petrezselyemzölddel díszítjük.
- Kedvünk szerint a pirított nokedlivel tálaljuk.
- Jó étvágyat!