Deszkáról szaggatott pirított nokedli

Deszkáról szaggatott pirított nokedli

Összetevők

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 4 tojás
  • 230 ml víz
  • 1 tk
  • 1 kk zsír

Elkészítés

Elkészítés:

  • Az hozzávalókat a zsír kivételével összekeverjük, nem kell homogénre, elég, ha lazán összeáll.
  • A megadott mennyiség 1/3-ad részét egy enyhén olajozott deszkára tesszük, majd a deszka hosszanti irányának közepére húzzuk össze kb. 3-4 cm-es sávba.
  • Egy késsel a forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, nagyjából fél centis kis „hurkákat” formázva, ügyelve arra, hogy próbáljunk egyforma nokedliket szaggatni. Szaggatás közben a kést folyamatosan vizezzük, így nem fog ragadni.
  • A normál méretű nokedlinél tovább főzzük, kb. 7-8 perc kell adagonként. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. A kifőtt nokedlit hideg vízzel leöblítjük, majd egy kevés zsírt forgatunk bele, hogy semmiképpen ne ragadjanak össze.
  • A nokedliket egy tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk, a további ízélmény elérése miatt.
  • A lepirított nokedlit melegen tartjuk, közben behabarjuk az elkészült csirkepaprikás szaftját.
  • Egy mélyebb tálba tesszük a tejfölt, elkeverjük benne a keményítőt, majd a szaftból is belekeverünk körülbelül 1,5-2 dl mennyiséget.
  • Ezt a sűrítőanyagot keverjük a szaftba, majd pár perc alatt besűrítjük.
  • Friss petrezselyemzölddel díszítjük.
  • Kedvünk szerint a pirított nokedlivel tálaljuk.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!