Kókusztorta

Kókusztorta

Összetevők

Hozzávalók (20 cm tortaformához)

    Tésztához

    • 6 db tojás
    • 4 ek. liszt
    • 6 ek. cukor
    • 2 ek. darált mandula

    Krémhez

    • 250 g mascarpone
    • 200 ml habtejszín
    • 1 tábla fehércsoki
    • 1 tábla fehércsoki a díszítéshez
    • 70 g porcukor
    • 50 g kókuszreszelék
    • 10 g zselatin

    Elkészítés

    Elkészítés

    • A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével fehéredésig, a fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A lisztet és a darált mandulát apránként a felvert sárgájához adjuk és alaposan kikeverjük, a fehérjehabbal lazítjuk, majd az egészet laza mozdulatokkal összekeverjük vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. 180 fokon 25-30 perc alatt kisütjük. A krémhez a tejszín felét felforraljuk majd a kockákra tört fehércsokira öntjük és felolvasztjuk benne, majd hagyjuk kihűlni. A krémsajtot a porcukorral és a kókuszreszelékkel simára keverjük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük és a három alapanyagot egyneműre dolgozzuk. A zselatint vízben feloldjuk, összemelegítjük míg teljesen el nem olvad benne és a krémhez keverjük. A piskótát ketté vágjuk majd megtöltjük a krémmel és kívülről is leburkoljuk vele. Hűtőben 2 órát pihentetjük. Az oldalát fehércsokiforgáccsal, tetejét kókuszos golyóval díszítjük.
    Tetszett?
    Oszd meg másokkal is!