Kókusztorta
Kókusztorta
Összetevők
Hozzávalók (20 cm tortaformához)
Tésztához
- 6 db tojás
- 4 ek. liszt
- 6 ek. cukor
- 2 ek. darált mandula
Krémhez
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 1 tábla fehércsoki
- 1 tábla fehércsoki a díszítéshez
- 70 g porcukor
- 50 g kókuszreszelék
- 10 g zselatin
Elkészítés
Elkészítés
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével fehéredésig, a fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A lisztet és a darált mandulát apránként a felvert sárgájához adjuk és alaposan kikeverjük, a fehérjehabbal lazítjuk, majd az egészet laza mozdulatokkal összekeverjük vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. 180 fokon 25-30 perc alatt kisütjük. A krémhez a tejszín felét felforraljuk majd a kockákra tört fehércsokira öntjük és felolvasztjuk benne, majd hagyjuk kihűlni. A krémsajtot a porcukorral és a kókuszreszelékkel simára keverjük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük és a három alapanyagot egyneműre dolgozzuk. A zselatint vízben feloldjuk, összemelegítjük míg teljesen el nem olvad benne és a krémhez keverjük. A piskótát ketté vágjuk majd megtöltjük a krémmel és kívülről is leburkoljuk vele. Hűtőben 2 órát pihentetjük. Az oldalát fehércsokiforgáccsal, tetejét kókuszos golyóval díszítjük.