Citromtorta

 

Citromtorta

Összetevők

Hozzávalók (20 cm tortaformához)

Vajas piskótához

  • 250 g vaj
  • 180 g porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 250 g liszt
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

Krémhez

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 1 db citrom héja
  • 1 db citrom leve
  • 120 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés

  • A vajas piskótához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzá adjuk a citromhéját, levét és folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojást és alaposan elkeverjük. Ezután mehet bele a sóval és sütőporral elkevert liszt. Szépen eldolgozzuk, így egy sűrű, kenhető tésztát kapnunk. Sütőpapírral bélelt formában 160 fokon 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A krémhez a krémsajtot a citromhéjával és levével kikeverjük, hozzá adjuk a cukrot és a felvert tejszínnel lazítjuk. A kihűlt piskótát két felé vágjuk, majd megtöltjük a krémmel és kívülről is leburkoljuk vele. Tálalás előtt hűtőben 2 órát pihentetjük. A tetejét citromszeletekkel és rozmaringgal díszítjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!