Citromtorta

 

Citromtorta

Összetevők

Hozzávalók (20 cm tortaformához)

    Vajas piskótához

    • 250 g vaj
    • 180 g porcukor
    • 4 db tojás
    • 2 tk sütőpor
    • 1 csipet
    • 250 g liszt
    • 1 db citrom reszelt héja és leve

    Krémhez

    • 500 g mascarpone
    • 250 ml habtejszín
    • 1 db citrom héja
    • 1 db citrom leve
    • 120 g porcukor

    Elkészítés

    Elkészítés

    • A vajas piskótához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzá adjuk a citromhéját, levét és folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojást és alaposan elkeverjük. Ezután mehet bele a sóval és sütőporral elkevert liszt. Szépen eldolgozzuk, így egy sűrű, kenhető tésztát kapnunk. Sütőpapírral bélelt formában 160 fokon 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A krémhez a krémsajtot a citromhéjával és levével kikeverjük, hozzá adjuk a cukrot és a felvert tejszínnel lazítjuk. A kihűlt piskótát két felé vágjuk, majd megtöltjük a krémmel és kívülről is leburkoljuk vele. Tálalás előtt hűtőben 2 órát pihentetjük. A tetejét citromszeletekkel és rozmaringgal díszítjük.
    Tetszett?
    Oszd meg másokkal is!