Málnás pohárkrém nyuszifüllel, habcsókkal díszítve
Málnás pohárkrém nyuszifüllel, habcsókkal díszítve
Összetevők
Hozzávalók 4 pohárhoz:
- 100 g vajas keksz
- 100 g cukor
- 250 g mascarpone
- 250 ml habtejszín
- vanília kivonat
- 500 g fagyasztott/friss málna
- 1 kiskanál ánizs
Elkészítés
Elkészítés
- A pohárdesszerthez első lépésként elkészítünk egy gyors ánizsos málnás alapot. A cukrot egy kevés vízzel feltesszük karamellizálódni, amint elkezdett barnulni a cukorszirup hozzá adjuk a málnákat, ha fagyasztott málnát használunk, akkor elkészítés előtt hagyjuk felengedni, mert a forró cukor szirup a nagy hőváltozás miatt kikristályosodhat és csomós lesz. Mehet bele az őrölt ánizs, ha valaki nem szereti kihagyhatja vagy tehet bele más fűszert, fahájat, gyömbér, szegfűszeget. Az egészet pár percig összefőzzük majd félre rakjuk kihűlni. A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét fellazítjuk egy kis tejszínnel, a cukorral és a vanília kivonattal, majd hozzá adjuk a maradék tejszínből vert habot. A kekszet morzsára törjük. Kész vagyunk a 3 alapanyaggal, így elkezdhetjük a rétegezést a pohárba. Előszőr a málnából kanalazunk a pohár aljára, erre mehet a vanília krém majd a kekszmorzsa. A tetejét tetszőlegesen díszítjük.