Lazacfilé zöldfűszeres sajtkrémmel, ropogós morzsával, sült zöldségekkel
Lazacfilé zöldfűszeres sajtkrémmel, ropogós morzsával, sült zöldségekkel
Összetevők
Hozzávalók:
- 300 g lazacfilé 2x150 g
Zöldfűszeres sajtkrém hozzávalói:
- 100 g natúr lágysajt
- Csipet só-bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk metélőhagyma finomra vágva
Fűszeres morzsa hozzávalói:
- 150 g kenyérbél
- 1 marék petrezselyem
- 1 kk friss rozmaringág
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom lereszelt héja
- Csipet só-bors
Sült zöldségköret hozzávalói:
- Gomba
- Lilahagyma
- Brokkoli
- Parázsburgonya
- Kápiapaprika
- ½ citrom lereszelt héja
- ½ citrom kifacsart leve
- Só
- Bors
- Fokhagyma granulátum
- Olívaolaj
Elkészítés
Lazacfilé előkészítése:
- A lazacfiléről eltávolítjuk a bőrét, valamint, ha van benne, akkor egy csipesz segítségével kiszedegetjük a keresztszálkákat. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Zöldfűszeres sajtkrém elkészítése:
- A lágysajtot a hozzávalókkal jól kikeverjük, majd hűtőbe tesszük a felhasználásig.
Fűszeres morzsa elkészítése:
- Az összetevőket egy konyhai aprítógépben pulzáló mozdulatokkal morzsásra aprítjuk, felhasználásig félretesszük.
Sült zöldségköret elkészítése:
- A parázsburgonyákat kettévágjuk,10 percig főzzük. A brokkolit blansírozzuk, vagyis forrásban levő vízbe tesszük, nagyjából 2 percre. A brokkolit ezután hideg vízbe szűrjük, hogy ne főjön tovább, valamint a szép élénzöld színét így tudja megtartani. A többi zöldséget nagyobb darabokra felaprítjuk, majd az előfőzött burgonyával együtt összeforgatjuk a sóval és a fűszerekkel, valamint a citromhéjával és levével.
Sütés
- A zöldségeket a brokkoli kivételével a forrólevegős sütőnk kisebbik tégelyébe tesszük.
- A nagyobb tégelybe helyezzük a lazacfilét. A hal tetejére tesszük a sajtkrémet, majd az egészet jó alaposan beborítjuk a fűszeres morzsával.
- A sütést 17-18 perc alatt végezzük, mégpedig úgy, hogy a zöldségeket kétszer-háromszor átforgatjuk. Az utolsó 2 percben beletesszük a párolt brokkolit és így együtt fejezzük be a sütést.
- Jó étvágyat!