Lazacfilé zöldfűszeres sajtkrémmel, ropogós morzsával, sült zöldségekkel

Lazacfilé zöldfűszeres sajtkrémmel, ropogós morzsával, sült zöldségekkel

Összetevők

Hozzávalók:

  • 300 g lazacfilé 2x150 g

Zöldfűszeres sajtkrém hozzávalói:

  • 100 g natúr lágysajt
  • Csipet só-bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk metélőhagyma finomra vágva

Fűszeres morzsa hozzávalói:

  • 150 g kenyérbél
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 kk friss rozmaringág
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom lereszelt héja
  • Csipet só-bors

Sült zöldségköret hozzávalói:

  • Gomba
  • Lilahagyma
  • Brokkoli
  • Parázsburgonya
  • Kápiapaprika
  • ½ citrom lereszelt héja
  • ½ citrom kifacsart leve
  • Bors
  • Fokhagyma granulátum
  • Olívaolaj

Elkészítés

Lazacfilé előkészítése:

  • A lazacfiléről eltávolítjuk a bőrét, valamint, ha van benne, akkor egy csipesz segítségével kiszedegetjük a keresztszálkákat. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Zöldfűszeres sajtkrém elkészítése:

  • A lágysajtot a hozzávalókkal jól kikeverjük, majd hűtőbe tesszük a felhasználásig.

Fűszeres morzsa elkészítése:

  • Az összetevőket egy konyhai aprítógépben pulzáló mozdulatokkal morzsásra aprítjuk, felhasználásig félretesszük.

Sült zöldségköret elkészítése:

  • A parázsburgonyákat kettévágjuk,10 percig főzzük. A brokkolit blansírozzuk, vagyis forrásban levő vízbe tesszük, nagyjából 2 percre. A brokkolit ezután hideg vízbe szűrjük, hogy ne főjön tovább, valamint a szép élénzöld színét így tudja megtartani. A többi zöldséget nagyobb darabokra felaprítjuk, majd az előfőzött burgonyával együtt összeforgatjuk a sóval és a fűszerekkel, valamint a citromhéjával és levével.

Sütés

  • A zöldségeket a brokkoli kivételével a forrólevegős sütőnk kisebbik tégelyébe tesszük.
  • A nagyobb tégelybe helyezzük a lazacfilét. A hal tetejére tesszük a sajtkrémet, majd az egészet jó alaposan beborítjuk a fűszeres morzsával.
  • A sütést 17-18 perc alatt végezzük, mégpedig úgy, hogy a zöldségeket kétszer-háromszor átforgatjuk. Az utolsó 2 percben beletesszük a párolt brokkolit és így együtt fejezzük be a sütést.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!