Receptek az Electrolux támogatásával

Mézeskalács – nagyon finom és puha

 

Mézeskalács

Összetevők

  • 80 gr vaj
  • 20 gr porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 150 gr méz
  • 280 gr liszt
  • 1 kk fahéj és szegfűszeg
  • 1 tk só és szódabikarbóna

Elkészítés

Tészta elkészítése

  • A vajat habosra keverjük a porcukorral majd a tojássárgájával. Ha kifehéredik hozzáadjuk a mézet is. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a fahéjjal, szegfűszeggel, a sóval és a szódabikarbónával. Ha ez megvan, a száraz hozzávalókat összedolgozzuk a kihabosított vajjal. Amikor nyújtható tésztává állt össze, betekerjük fóliába és hűtőbe tesszük 30 percre, erre azért van szükség mert a tésztában lévő vaj ilyenkor visszahűl és könnyebben lehet majd nyújtani és szaggatni.

Tészta nyújtása, formázás

  • Lisztezett nyújtódeszkára tesszük a tésztát majd a tetejét is megszórjuk liszttel és fél centi vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk majd sütőpapírral bélel tepsibe tesszük. (A képen látható mézeskalács ilyen formanyomóval készült. )

Sütés

  • 180 fokra előmelegített sütőben 7-10 percig sütjük, vigyázva, hogy ne barnuljon meg, mert akkor nagyon kemény lesz.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!