Narancsos fahéjas tekercs (cinnabon rolls)

Narancsos fahéjas tekercs (cinnabon rolls)

Összetevők

Kelt tésztához

  • 390 g liszt
  • 15 g élesztő
  • 60 g cukor
  • 175 ml langyos tej
  • 1 egész tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 55 g vaj
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 55 g barna cukor
  • 1,5 mk fahéj
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 20 g olvasztott vaj

Öntethez

  • 100 g mascarpone
  • 70 g cukor
  • 55 g vaj
  • 1 db narancs leve

Elkészítés

Elkészítés

    Kelt tészta

    • A lisztet a keverőtálba tesszük, rámorzsoljuk az élesztőt. Rászórjuk a cukrot, majd mehet rá a langyos tej. Pár percet várunk, hogy az élesztő kissé felfusson. Hozzáadjuk a tojásokat, a puha vajat és a csipet sót is. Jól kidagasztjuk, majd langyos helyen 30 percig pihentetjük.
      Amíga tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.

    Töltelék

    • A barna cukrot a narancshéjjal és a fahéjjal simán csak elkeverjük.
      Miután szépen megkelt a tészta, egy olajos felületen nagyjából 25x30 cm-es négyzet formára nyújtjuk. Egy ecset segítségével bekenjük az olvasztott vajjal, majd egyenletesen beszórjuk a töltelékkel a kinyújtott tészta felületét. Szépen óvatosan, de amennyire lehet szorosan feltekerjük, majd körülbelül 5 cm-es szeletekre vágjuk fel a kapott rudat.
      Egy 20 centiméteres kivajazott fém tortaformába szépen egymás mellé helyezzük a kiscsigákat. Nem kell túl szorosan, hiszen úgyis duzzadni fognak még.
      Körülbelül 20-25 percig pihentetjük. Ezalatt szépen egymáshoz fognak illeszkedni a kis csigaszeletek. Miután szépen összekeltek mehet a sütőbe.
      Közben elkészítjük a narancsos öntetet.

    Öntet

    • A hozzávalókat simára keverjük. Miután a süteményünk elkészült (még melegen) egyenletesen ráöntjük a tetejére, majd megvárjuk, míg szépen ráolvad.
      Kihűtjük, majd levesszük a tortaforma palástját.

    Sütési mód

    • Egyedi beállítással: 165 fokon 35 perc
    Tetszett?
    Oszd meg másokkal is!