Narancsos fahéjas tekercs (cinnabon rolls)
Narancsos fahéjas tekercs (cinnabon rolls)
Összetevők
Kelt tésztához
- 390 g liszt
- 15 g élesztő
- 60 g cukor
- 175 ml langyos tej
- 1 egész tojás
- 1 db tojás sárgája
- 55 g vaj
- 1 csipet só
Töltelékhez
- 55 g barna cukor
- 1,5 mk fahéj
- 1 db narancs reszelt héja
- 20 g olvasztott vaj
Öntethez
- 100 g mascarpone
- 70 g cukor
- 55 g vaj
- 1 db narancs leve
Elkészítés
Elkészítés
Kelt tészta
- A lisztet a keverőtálba tesszük, rámorzsoljuk az élesztőt. Rászórjuk a cukrot, majd mehet rá a langyos tej. Pár percet várunk, hogy az élesztő kissé felfusson. Hozzáadjuk a tojásokat, a puha vajat és a csipet sót is. Jól kidagasztjuk, majd langyos helyen 30 percig pihentetjük. Amíga tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
Töltelék
- A barna cukrot a narancshéjjal és a fahéjjal simán csak elkeverjük.Miután szépen megkelt a tészta, egy olajos felületen nagyjából 25x30 cm-es négyzet formára nyújtjuk. Egy ecset segítségével bekenjük az olvasztott vajjal, majd egyenletesen beszórjuk a töltelékkel a kinyújtott tészta felületét. Szépen óvatosan, de amennyire lehet szorosan feltekerjük, majd körülbelül 5 cm-es szeletekre vágjuk fel a kapott rudat.Egy 20 centiméteres kivajazott fém tortaformába szépen egymás mellé helyezzük a kiscsigákat. Nem kell túl szorosan, hiszen úgyis duzzadni fognak még.Körülbelül 20-25 percig pihentetjük. Ezalatt szépen egymáshoz fognak illeszkedni a kis csigaszeletek. Miután szépen összekeltek mehet a sütőbe. Közben elkészítjük a narancsos öntetet.
Öntet
- A hozzávalókat simára keverjük. Miután a süteményünk elkészült (még melegen) egyenletesen ráöntjük a tetejére, majd megvárjuk, míg szépen ráolvad. Kihűtjük, majd levesszük a tortaforma palástját.
Sütési mód
- Egyedi beállítással: 165 fokon 35 perc