Rozmaringos-olívás fociaccia

 

Rozmaringos-olívás fociaccia

Összetevők

Kelt tésztához

  • 370 g liszt
  • 10 g élesztő
  • 60 ml étolaj
  • 200 ml langyos víz
  • 1 tk

Feltéthez

  • fekete olívabogyó
  • friss rozmaring
  • nagy szemű só

Elkészítés

Elkészítés

  • A kelt tészta alapanyagait egy dagasztógép segítségével jól kidolgozzuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük. Egy kilisztezett felületen 4 felé szeparáljuk, kis labdákat formázunk. További 20 percig lefedve pihentetjük.
    Pihentetés után nagyon óvatosan, ügyelve arra, hogy a levegőt ne nyomjuk ki belőle, széleit kihúzogatva, ujjbegyünkkel kilapítjuk. Rátesszük az olívabogyókat és a rozmaringot. Meglocsoljuk olíva olajjal, és megszórjuk a sóval. A sütőbe helyezzük a grillrácsot, majd 10 percig forrósítjuk 200 fokon.
    A forró grillrácsra óvatosan átemeljük a tésztalepényt és behelyezzük a sütőbe.

Sütési mód

  • Egyedi beállítással: forró grillrácson 200 fokon 12 perc
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!