Rozmaringos-olívás fociaccia
Rozmaringos-olívás fociaccia
Összetevők
Kelt tésztához
- 370 g liszt
- 10 g élesztő
- 60 ml étolaj
- 200 ml langyos víz
- 1 tk só
Feltéthez
- fekete olívabogyó
- friss rozmaring
- nagy szemű só
Elkészítés
Elkészítés
- A kelt tészta alapanyagait egy dagasztógép segítségével jól kidolgozzuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük. Egy kilisztezett felületen 4 felé szeparáljuk, kis labdákat formázunk. További 20 percig lefedve pihentetjük. Pihentetés után nagyon óvatosan, ügyelve arra, hogy a levegőt ne nyomjuk ki belőle, széleit kihúzogatva, ujjbegyünkkel kilapítjuk. Rátesszük az olívabogyókat és a rozmaringot. Meglocsoljuk olíva olajjal, és megszórjuk a sóval. A sütőbe helyezzük a grillrácsot, majd 10 percig forrósítjuk 200 fokon. A forró grillrácsra óvatosan átemeljük a tésztalepényt és behelyezzük a sütőbe.
Sütési mód
- Egyedi beállítással: forró grillrácson 200 fokon 12 perc