Répás sajttorta

Répás sajttorta

Összetevők

Hozzávalók: 22-24 cm-es formához

  • 100 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 120 ml olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 nagy marék dió kb. 60 g
  • 150 g liszt
  • 1 ek keményítő
  • 1 mk őrölt fahéj
  • ½ mk őrölt szegfűszeg
  • ½ mk őrölt gyömbér
  • 8 g sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 120 g cukor
  • 80 g tejföl
  • 300 ml tejszín
  • vanília kivonat
  • 1 citrom lé
  • 10 g zselatin

Díszítéshez:

  • menta darabolt dió, répa

Elkészítés

Elkészítés

  • A répatorta elkészítéséhez az első lépésként a cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd beleöntjük az olajat. A répát kislyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára aprítjuk, és mindkettőt a tojásokhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a fűszerekkel: a fahéjjal, szegfűszeggel és a gyömbérrel, hozzáadjuk a sütőport és a sót majd a tojásos masszához öntjük, és összekeverjük.
  • A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • A krémhez egy tálban a krémsajtot, a cukrot, a tejfölt és a tejszínt egy robotgép segítségével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vaníilia aromát és egy fél citrom levét. A vízzel elkevert és felolvasztott zselatint ehhez a krémhez adjuk és alaposan összekeverjük. A kihült piskótán egyenletesen eloszlatjuk a krémet és hűtőbe téve 2-3 óra alatt hagyjuk megszilárdulni. Tetszés szerint díszítjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!