Répás sajttorta
Répás sajttorta
Összetevők
Hozzávalók: 22-24 cm-es formához
- 100 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 120 ml olaj
- 2 szál sárgarépa
- 1 nagy marék dió kb. 60 g
- 150 g liszt
- 1 ek keményítő
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- ½ mk őrölt gyömbér
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 120 g cukor
- 80 g tejföl
- 300 ml tejszín
- vanília kivonat
- 1 citrom lé
- 10 g zselatin
Díszítéshez:
- menta darabolt dió, répa
Elkészítés
Elkészítés
- A répatorta elkészítéséhez az első lépésként a cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd beleöntjük az olajat. A répát kislyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára aprítjuk, és mindkettőt a tojásokhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a fűszerekkel: a fahéjjal, szegfűszeggel és a gyömbérrel, hozzáadjuk a sütőport és a sót majd a tojásos masszához öntjük, és összekeverjük.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez egy tálban a krémsajtot, a cukrot, a tejfölt és a tejszínt egy robotgép segítségével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vaníilia aromát és egy fél citrom levét. A vízzel elkevert és felolvasztott zselatint ehhez a krémhez adjuk és alaposan összekeverjük. A kihült piskótán egyenletesen eloszlatjuk a krémet és hűtőbe téve 2-3 óra alatt hagyjuk megszilárdulni. Tetszés szerint díszítjük.