Ribeye (érlelt rostélyos) steak

 

Ribeye (érlelt rostélyos) steak

Összetevők

  • 300-350 g érlelt rostélyos
  • fűszerkeverék
  • olíva olaj

Elkészítés

Elkészítése

  • A húst olívaolajjal meglocsoljuk, majd jól bedörzsöljük a kedvenc steakfűszerkeverékünkkel.
    Amennyiben rendelkezésre áll az airfryerünkben grillrács, abban az esetben 15 percig elő kell melegíteni a gépet a ráccsal együtt. Cél az, hogy forró rácsra kerüljön a hús.
    Automata beállítással érdemes dolgozni. Az eszköz 300 g-os húsra van kalibrálva, 190 fokon fog dolgozni 10 percig.
    5 perc után fordítsuk meg a húst, így mindkét oldalán megjelenik sütés közben az esztétikus grill rácsozat.
    Sütés után alufóliával bugyoláljuk be, majd pihentessük még 5 percig, hogy a húsnedvek egyenletesen el tudjanak oszlani benne.

AIRFRYER sütési mód

  • 190 fok 10 perc (5 perc után fordítani) automata „hús” programmal.

Tipp

  • Automata „steak” beállítással 300 g-os húst tudunk tökéletes médiumra készíteni. Amennyiben angolosan szeretnénk, az időt 8 percre állítsuk, amennyiben jobban átsütve, abban az esetben pedig 12-13 perc az ideális.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!