Lombardiai füge

 

Lombardiai füge

Összetevők

  • 4 db érett füge
  • 100 g füstölt sonka (feketeerdő) vékony szeletre vágva
  • 50 g gorgonzola dolce
  • Olívaolaj

Elkészítés

Elkészítése

  • A füge száras végét levágjuk, ha szükséges a talpát is vízszintesre alakítjuk.
    A fügéket a sonkaszeletekkel körbe tekerjük, egyenként 2-3 szelet sonkával dolgozunk.
    Kissé megnyitjuk a sonka felső karimáját, majd körülbelül egy-egy diónyi sajtot teszünk a tetejére, kissé lenyomkodjuk, beletöltjük a résbe. Pár csepp olívaolajjal locsoljuk meg a tetejét, majd mehet a sütőbe.

Sütési mód

  • Egyedi beállítással: 200 fokon 10 perc
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!