Rigó Jancsi – egy magyar desszert legenda
Egy magyar desszert legenda. Ha igazán egyszerű, de finom és látványos desszertet keresel, a Rigó Jancsi tökéletes választás! Ez a csokoládés sütemény nemcsak ízletes, hanem történetével is lenyűgözi az embereket. Készítsd el otthon ezt a klasszikus magyar finomságot, amiben biztos nem fogsz csalódni.
Rigó Jancsi – egy magyar desszert legenda
Összetevők
Hozzávalók: 30x35 cm tepsi
Piskótához:
- 8 db tojás
- 120 g cukor
- 30 g kakaópor
- 170 g liszt
- 1 csipet só
Csokoládé krémhez:
- 800 ml tejszín
- 400 g étcsoki
- 6 g zselatin
Csokoládé bevonathoz:
- 200 g étcsoki
- 200 ml tejszín
Elkészítés
Elkészítése
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük kihabosítani egy csipet sóval, majd közben kis részletekben hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, majd beleforgatjuk az átszitált kakaóporral elkevert lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, a hosszabbik oldala mentén kettévágjuk a piskótalapot.
- A krémhez a hideg tejszínből kiveszünk pár evőkanállal, amit kikeverünk a zselatinnal, a többit pedig kemény habbá verjük. A zselatinos tejszínt megolvasztjuk. Folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az megolvasztott étcsokit és a zselatint is a tejszínhabba. A krémet az egyik piskótalapra halmozzuk, elsimítjuk a széleit, rárakjuk a másik piskótalapot majd szépen eldolgozzuk a széleit.
- Pár órára a hűtőbe rakjuk a sütit, hogy a krém kellőképpen megdermedjen. A csokimázhoz az olvasztott csokoládéra öntjük a felforralt tejszínt és alapos keverés után a piskótalapra öntjük. Dermedés után szeleteljük.