Rigó Jancsi – egy magyar desszert legenda

 
Egy magyar desszert legenda. Ha igazán egyszerű, de finom és látványos desszertet keresel, a Rigó Jancsi tökéletes választás! Ez a csokoládés sütemény nemcsak ízletes, hanem történetével is lenyűgözi az embereket. Készítsd el otthon ezt a klasszikus magyar finomságot, amiben biztos nem fogsz csalódni.

Rigó Jancsi – egy magyar desszert legenda

Összetevők

Hozzávalók: 30x35 cm tepsi

Piskótához:

  • 8 db tojás
  • 120 g cukor
  • 30 g kakaópor
  • 170 g liszt
  • 1 csipet só

Csokoládé krémhez:

  • 800 ml tejszín
  • 400 g étcsoki
  • 6 g zselatin

Csokoládé bevonathoz:

  • 200 g étcsoki
  • 200 ml tejszín

Elkészítés

Elkészítése

  • A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük kihabosítani egy csipet sóval, majd közben kis részletekben hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, majd beleforgatjuk az átszitált kakaóporral elkevert lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, a hosszabbik oldala mentén kettévágjuk a piskótalapot.
  • A krémhez a hideg tejszínből kiveszünk pár evőkanállal, amit kikeverünk a zselatinnal, a többit pedig kemény habbá verjük. A zselatinos tejszínt megolvasztjuk. Folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az megolvasztott étcsokit és a zselatint is a tejszínhabba. A krémet az egyik piskótalapra halmozzuk, elsimítjuk a széleit, rárakjuk a másik piskótalapot majd szépen eldolgozzuk a széleit.
  • Pár órára a hűtőbe rakjuk a sütit, hogy a krém kellőképpen megdermedjen. A csokimázhoz az olvasztott csokoládéra öntjük a felforralt tejszínt és alapos keverés után a piskótalapra öntjük. Dermedés után szeleteljük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!