Receptek az
támogatásával

Ropogós, belül extrán omlós csirkecomb
Csirkecombot készíteni azt gondolnánk alap dolog. De mitől lesz kívül ropogós, belül puhán omlós?
Ropogós, belül extrán omlós csirkecomb
Összetevők
- 6 db egész csirkecomb
- kevés olaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 db érett paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
A mázhoz
- 2 ek. méz
- 3 ek. szójaszósz
- 1 ek. rizsecet
- kis marék szezámmag
Elkészítés
Előkészítésként elősütjük a csirkecombokat
- A csirkecombokat meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Kevés szerecsendiót reszelünk rájuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Hagyományos sütőben is elkészíthető az étel, de ha gőzsütőnk van, az eredmény biztos siker!A gőzsütő (linkelve: EOA3454AOX) tartályát feltöltjük vízzel, majd előmelegített gőzsütőben 180 fokos gőzprogramon (50% gőz) 20 perc alatt elősütjük a combokat.
Miért pont gőzsütő?
- Egy kombinált gőzsütőben ezt az ételt közepes hőfokon, alacsony páratartalmú programon érdemes sütni. A csirkemell bőre ropogós, a húsa pedig omlós lesz.
Már csak az ízesíteni és sütni kell!
- A paradicsomokat és fokhagymát felszeleteljük, és a csirkecombok közé dobjuk őket. A mázhoz a mézet, szójaszószt és rizsecetet összekeverjük, és megkenjük vele a csirkecombokat. Megszórjuk őket szezámmaggal, és hőlégkeverés programon 200 fokon 20-25 perc alatt ropogósra sütjük őket.