Receptek az
támogatásával
Rukkolás bruschetta paradicsomraguval
Rukkolás bruschetta paradicsomraguval
Összetevők
- 2 db rusztikus bagett
A pesztóhoz
- 80 gr rukkola
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 gr hántolt, pirított mandula
- 25 gr reszelt parmezán
- 1 dl extra szűz olivaolaj
- só
- bors
A paradicsomraguhoz
- 250 gr koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olivaolaj
- 2 ek. balzsamecet
- só
- bors
Elkészítés
1) Összekeverjük a pesztó hozzávalóit
- A pesztóhoz ahozzávalókat késes aprítógépbe dobjuk, és fél perc alatt rusztikus állagúpesztót készítünk belőle.
2) Fenséges paradicsomragut készítünk
- A paradicsomraguhozolívaolajat hevítünk egy serpenyőben, és pirítani kezdjük a vékony szeletekrevágott fokhagymát. A koktélparadicsomok szárát a serpenyőbe dobjuk – ezzelízesítjük az olajat −, majd hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat is.Sózzuk-borsozzuk, és magas lángon addig pároljuk, amíg levet ereszt ésösszeesik. Ekkor ráöntjük a balzsamecetet, átforgatjuk, és 1 perc utánlevesszük a tűzről.
3) Sütés és tálalás
- Félbevágjuk a bagetteketés a beépíthető sütő grill fokozatán ropogósra pirítjuk őket. Rákenjük a készrukkolapesztót, majd rápakoljuk a balzsamecetes, koktélparadicsomos ragut,végül vékonyra szeletelt parmezánnal díszítjük. Meglocsoljuk extraszűzolívaolajjal, és sópelyhet szórunk rá.