Receptek az Electrolux támogatásával

Rukkolás bruschetta paradicsomraguval

Rukkolás bruschetta paradicsomraguval

Összetevők

  • 2 db rusztikus bagett

A pesztóhoz

  • 80 gr rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 gr hántolt, pirított mandula
  • 25 gr reszelt parmezán
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • bors

A paradicsomraguhoz

  • 250 gr koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olivaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • bors

Elkészítés

1) Összekeverjük a pesztó hozzávalóit

  • A pesztóhoz ahozzávalókat késes aprítógépbe dobjuk, és fél perc alatt rusztikus állagúpesztót készítünk belőle.

2) Fenséges paradicsomragut készítünk    

  • A paradicsomraguhozolívaolajat hevítünk egy serpenyőben, és pirítani kezdjük a vékony szeletekrevágott fokhagymát. A koktélparadicsomok szárát a serpenyőbe dobjuk – ezzelízesítjük az olajat −, majd hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat is.Sózzuk-borsozzuk, és magas lángon addig pároljuk, amíg levet ereszt ésösszeesik. Ekkor ráöntjük a balzsamecetet, átforgatjuk, és 1 perc utánlevesszük a tűzről.

3) Sütés és tálalás

  • Félbevágjuk a bagetteketés a beépíthető sütő grill fokozatán ropogósra pirítjuk őket. Rákenjük a készrukkolapesztót, majd rápakoljuk a balzsamecetes, koktélparadicsomos ragut,végül vékonyra szeletelt parmezánnal díszítjük. Meglocsoljuk extraszűzolívaolajjal, és sópelyhet szórunk rá.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!