Rumos csokoládéfagylalt
Rumos csokoládéfagylalt
Összetevők
- 160 ml tej
- 75 g cukor
- 150 g étcsoki
- 1 kk holland kakaópor
- Vanília aroma
- 160 ml tejszín
- 2 ek házi rumosmeggy
HÁZI RUMOSMEGGY
- 450 g magozott meggy fagyasztott
- 280 ml víz
- 210 g cukor
- 1 dl portoricoi rum
Elkészítés
Elkészítés
- A tejet a cukorral óvatosan felforraljuk, majd a kis kockára tört csokoládéra öntjük, hagyjuk, hogy a csokoládé kissé felolvadjon. Belekeverjük a kakaóport, valamint a vanília aromát is, majd hagyjuk kihűlni.
- Miután a krém kihűlt, belekeverjük a tejszínt, majd a fagyigép tégelyébe öntjük.
- Bekapcsoljuk a gépet, majd 35-40 perc után, beletesszük a meggyet. Ez után visszakapcsoljuk a gépet és hagyjuk, hogy készre dermedjen a fagyink. Azonnal is fogyaszthatjuk, de fagyasztóba is tehetjük.
Házi rumosmeggy elkészítése
- A vizet a cukorral felfőzzük, majd még forrón belekeverjük a fagyasztott meggyet és a rumot is. Üvegbe tesszük, majd a hűtőben tároljuk minimum 3-4 napig, mielőtt felhasználjuk.