Svéd pirított húsgolyók, mustármártással, házi tagliatellével
Svéd pirított húsgolyók, mustármártással, házi tagliatellével
Összetevők
Húsgolyók hozzávalói:
- 500 g darált sertéstarja
- 1 tojás
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
- ¼ mk őrölt szerecsendió
- ¼ mk szegfűbors
- Petrezselyemzöld
- 1 kifli morzsásra darálva
Mustármártás hozzávalói:
- 1 ek liszt
- 500 mk húsleves
- 2 dl tejszín
- 2 ek worcesterszósz
- 2 ek szójaszósz
- Só
- Bors
- 1 ek mustár
- Petrezselyemzöld
Házi tagliatelle hozzávalói:
- 280 g liszt
- 110 g folyadék 1 egész tojás és víz
Elkészítés
Húsgolyók elkészítése:
- A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk, majd kisebb gombócokat formázunk belőle.
- A kis golyókat kevés olaj és vaj keverékén egyenletesen pirítva megsütjük. A megsült gombócokat kivesszük, felhasználásig melegen tartjuk. A megmaradt zsiradékban ezután elkészítjük a mustárszószt.
Mustármártás elkészítése:
- A megmaradt zsiradékba tesszük a lisztet, kissé lepirítjuk. Fokozatosan hozzákeverjük a húslevest és a tejszínt is. A húsleves sótartalmától függően sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a Worcesterszószt, a szójaszószt is, és a legvégén a mustárt is. Alacsony fokozaton laza krémes állagúra főzzük. Meghintjük a petrezselyem zölddel, majd beletesszük a lepirított gombócokat. Tálalásig melegen tartjuk.
Házi tagliatelle elkészítése:
- A tésztagépbe beletesszük a lisztet, majd visszahelyezzük a fedőjét. A beöntőnyíláson keresztül hozzáadjuk a tojásos vizet, majd bekapcsoljuk a gépet. 3 perc múlva már jön is a friss tészta.
- Amikor elkészült a teljes mennyiség, sós vízben kifőzzük, majd a húsgombócos mustárszósszal összeforgatjuk. Friss petrezselyemmel, durvára tört borssal tálaljuk.
- Jó étvágyat