Svéd pirított húsgolyók, mustármártással, házi tagliatellével

 

Svéd pirított húsgolyók, mustármártással, házi tagliatellével

Összetevők

Húsgolyók hozzávalói:

  • 500 g darált sertéstarja
  • 1 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Bors
  • ¼ mk őrölt szerecsendió
  • ¼ mk szegfűbors
  • Petrezselyemzöld
  • 1 kifli morzsásra darálva

Mustármártás hozzávalói:

  • 1 ek liszt
  • 500 mk húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek worcesterszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • Bors
  • 1 ek mustár
  • Petrezselyemzöld

Házi tagliatelle hozzávalói:

  • 280 g liszt
  • 110 g folyadék 1 egész tojás és víz

Elkészítés

Húsgolyók elkészítése:

  • A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk, majd kisebb gombócokat formázunk belőle.
  • A kis golyókat kevés olaj és vaj keverékén egyenletesen pirítva megsütjük. A megsült gombócokat kivesszük, felhasználásig melegen tartjuk. A megmaradt zsiradékban ezután elkészítjük a mustárszószt.

Mustármártás elkészítése:

  • A megmaradt zsiradékba tesszük a lisztet, kissé lepirítjuk. Fokozatosan hozzákeverjük a húslevest és a tejszínt is. A húsleves sótartalmától függően sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a Worcesterszószt, a szójaszószt is, és a legvégén a mustárt is. Alacsony fokozaton laza krémes állagúra főzzük. Meghintjük a petrezselyem zölddel, majd beletesszük a lepirított gombócokat. Tálalásig melegen tartjuk.

Házi tagliatelle elkészítése:

  • A tésztagépbe beletesszük a lisztet, majd visszahelyezzük a fedőjét. A beöntőnyíláson keresztül hozzáadjuk a tojásos vizet, majd bekapcsoljuk a gépet. 3 perc múlva már jön is a friss tészta.
  • Amikor elkészült a teljes mennyiség, sós vízben kifőzzük, majd a húsgombócos mustárszósszal összeforgatjuk. Friss petrezselyemmel, durvára tört borssal tálaljuk.
  • Jó étvágyat
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!