Tojásos-baconos toast
Tojásos-baconos toast
Összetevők
- 2 szelet toast kenyér
- 1 mk vaj
- 1 db tojás
- 1 ek reszelt sajt
- 2 szelet bacon
- só, bors
- csemege uborka
- rucola
Elkészítés
Elkészítése
- A toast kenyereket egy deszkára helyezzük, majd mindkettőbe egy kis mélyedést nyomunk egy pohár, vagy a szuflé forma segítségével. Megfordítjuk a kenyereket, majd vajjal vékonyan megkenjük a felületüket. Visszafordítjuk a kenyereket. Az egyik kenyér mélyedésébe óvatosan beleöntjük a tojást, majd köréfektetjük a bacont. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Betesszük a sütőbe 200 fokon 4 percre. Közben a második szelet kenyér mélyedésébe finoman belenyomkodjuk a reszelt rajtot.4 perc után a sütőben levő kenyérre helyezzük a csemege uborka szeleteket, valamint egy kevés rucolát. A másik szelet kenyeret óvatosan ráfordítjuk, majd további 4 percig sütjük.Ha ügyesen dolgoztunk, akkor a kenyér kellemesen megpirul, a benne levő bacon szaftosan ropogós lesz a tojássárgája pedig tökéletesre sül, mégpedig úgy, hogy minimálisan lágy marad a közepe.
AIR FRYER sütési mód
- 200 fok 8 perc (4-4 perces szakaszokban)