Tojásos-baconos toast

 

Tojásos-baconos toast

Összetevők

  • 2 szelet toast kenyér
  • 1 mk vaj
  • 1 db tojás
  • 1 ek reszelt sajt
  • 2 szelet bacon
  • só, bors
  • csemege uborka
  • rucola

Elkészítés

Elkészítése

  • A toast kenyereket egy deszkára helyezzük, majd mindkettőbe egy kis mélyedést nyomunk egy pohár, vagy a szuflé forma segítségével.
    Megfordítjuk a kenyereket, majd vajjal vékonyan megkenjük a felületüket. Visszafordítjuk a kenyereket. Az egyik kenyér mélyedésébe óvatosan beleöntjük a tojást, majd köréfektetjük a bacont. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Betesszük a sütőbe 200 fokon 4 percre. Közben a második szelet kenyér mélyedésébe finoman belenyomkodjuk a reszelt rajtot.
    4 perc után a sütőben levő kenyérre helyezzük a csemege uborka szeleteket, valamint egy kevés rucolát. A másik szelet kenyeret óvatosan ráfordítjuk, majd további 4 percig sütjük.
    Ha ügyesen dolgoztunk, akkor a kenyér kellemesen megpirul, a benne levő bacon szaftosan ropogós lesz a tojássárgája pedig tökéletesre sül, mégpedig úgy, hogy minimálisan lágy marad a közepe.

AIR FRYER sütési mód

  • 200 fok 8 perc (4-4 perces szakaszokban)
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!