Málnával töltött fánk
Málnával töltött fánk
Összetevők
- 300 g liszt
- 10 g élesztő
- 3 ek cukor
- 150 ml langyos tejszín
- 1 db citrom lereszelt héja
- 1 db S-es tojás
- 40 g olvasztott vaj
- vanília aroma
- friss málna
- barna cukor (szóráshoz)
Elkészítés
Elkészítése
- A lisztet kimérjük egy tálba, kis mélyedést alakítunk ki a közepén, majd belemorzsoljuk az élesztőt.Hozzáadjuk a cukrot és a langyos tejszínt. 10 percig pihentetjük, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni.Beletesszük a tojást, a citromhéjat a vanília aromát és az olvasztott vajat is. Jól kidagasztjuk, majd 25-30 percig meleg helyen pihentetjük. Miután megkelt a tészta hat darab kis golyót formálunk belőle. A tésztalabdákat kissé kilapítjuk, majd egyenként 1-2 friss málnát helyezünk a közepébe. Az ujjunkkal egyfajta összecsipkedő mozdulattal körbe bugyoláljuk a málnát, a végén teljesen lezárjuk a tésztát. Fontos, hogy ne maradjon rés.Sütőpapíron további 25 percig pihentetjük a töltött labdácskákat. Miután kellemesen megduzzadtak, egy ecset segítségével tojássárgájával lekenjük, kevés barnacukorral szórjuk meg a felületüket. A sütést sütőpapíron kezdjük, majd 5 perc után húzzuk ki alóla a papírt.
AIR FRYER sütési mód
- 150 fokon 17 perc (5-12 elosztásban)
Sütési tipp
- Próbáljuk a fánk méretére igazítani a sütőpapírt, könnyebb a munka vele. Fontos, hogy az ideális szín elérése érdekében 5-6 perc után vegyük ki a sütőpapírt a fánk alól, így egyenletesebb lesz a pirulás alulés felül is.