Málnával töltött fánk

 

Málnával töltött fánk

Összetevők

  • 300 g liszt
  • 10 g élesztő
  • 3 ek cukor
  • 150 ml langyos tejszín
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 1 db S-es tojás
  • 40 g olvasztott vaj
  • vanília aroma
  • friss málna
  • barna cukor (szóráshoz)

Elkészítés

Elkészítése

  • A lisztet kimérjük egy tálba, kis mélyedést alakítunk ki a közepén, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
    Hozzáadjuk a cukrot és a langyos tejszínt. 10 percig pihentetjük, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni.
    Beletesszük a tojást, a citromhéjat a vanília aromát és az olvasztott vajat is. Jól kidagasztjuk, majd 25-30 percig meleg helyen pihentetjük.
    Miután megkelt a tészta hat darab kis golyót formálunk belőle.
    A tésztalabdákat kissé kilapítjuk, majd egyenként 1-2 friss málnát helyezünk a közepébe. Az ujjunkkal egyfajta összecsipkedő mozdulattal körbe bugyoláljuk a málnát, a végén teljesen lezárjuk a tésztát. Fontos, hogy ne maradjon rés.
    Sütőpapíron további 25 percig pihentetjük a töltött labdácskákat. Miután kellemesen megduzzadtak, egy ecset segítségével tojássárgájával lekenjük, kevés barnacukorral szórjuk meg a felületüket. A sütést sütőpapíron kezdjük, majd 5 perc után húzzuk ki alóla a papírt.

AIR FRYER sütési mód

  • 150 fokon 17 perc (5-12 elosztásban)

Sütési tipp

  • Próbáljuk a fánk méretére igazítani a sütőpapírt, könnyebb a munka vele. Fontos, hogy az ideális szín elérése érdekében 5-6 perc után vegyük ki a sütőpapírt a fánk alól, így egyenletesebb lesz a pirulás alulés felül is.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!