Ha az erő jó oldalán állsz, a Szilvesztert neked is a Random Trip buliján kell töltened!

Bár egy-egy lemez és koncertajánló mindig a szerző ízléséről szól, cserkészbecsszóra ígérjük, a szubjektív megítélésen felül igazi kincset kínálunk fel azoknak, akik még nem váltak Random Trip rajongóvá. Mi ez? Miért jó ez? És hol hallhatjuk őket, mondjuk akár azonnal?

2017. május 11., Budapest Park. Közel 40 magyar zenész vetésforgóban a színpadon és valami eszelős szeretet hullám a nézőtér és a színpad között. Az ingyenes buli ellenére az érdeklődők valóban a koncert miatt jöttek, egy-két, korábban már online megismert számot fújt is már a nép.

Mi magyarok szeretjük magunkat Kodály népének titulálni és bár mára a kóruséneklés, a közös zenélés közel sem olyan népszerű, mint a múlt század második felében, azért még tényleg őrzünk valamit abból a bizonyos hagyományból. A Random Trip jelensége többek között azért kiemelkedő, mert ezt az értékteremtő, pozitív vonalat viszi tovább, miközben mai, friss és a sztár line up-nak köszönhetően egyszerűen “menő” is.

Hogyan működik?

Az alap koncepció lényege, hogy más-más felállásokban játszó, eltérő műfajokban mozgó, de kiemelkedő tudással rendelkező zenészeket összeeresztenek egy színpadon, és a csak vázlatosan meglévő műsor vázára a résztvevők szépen nekilátnak improvizálni. A Random Trip kvázi apukái, Delov Jávor és Dj Q-Cee ügyesen keverik a kártyákat, így néha olyan felállások és energiák találkoznak, melyek robbannak a színpadon. Az év közben rendszeresen az A38 hajón jelentkező sorozat minden alkalommal más és más, a résztvevők személyiségétől és tüzességétől, valamint az egymásra gyakorolt hatástól függően. Ami biztos, „a zene [az,] ami összetart”!

Amikor a management is jól muzsikál

Kifejezetten üdítő jelenség, hogy a szakmai részen túl a produkció mögött álló stáb profin menedzseli a Random Trip – és egyben a közönség -érdekeit is. Egy ingyenes, több tucat résztvevőt felvonultató nagykoncerthez pénz kell. Ahogy a meglepően igényes videoklipekhez is. A járulékos PR és reklám kontent azonban nem fekszi meg a gyomrot. Az alkotóknak sikerül a jó ízlés határain belül maradni, hogy a főszerep végig a nagybetűs zenéé lehessen. A Random Trip tehát úgy fejlődik, hogy az alapvető értékek és a közvetlen hangulat nem változik. Úgy véljük, sok minden mellett ez is tiszteletet érdemel.

2017 Szilveszter: egy ütős buli, sok-sok szeretettel

A Random Trip eseményeinek egyik különlegessége, hogy miközben a profi zenészek szólói leviszik az ember fejét és extázisba kergetve megtáncoltatják a közönséget, ugyanakkor valami egészen bensőséges, pozitív hangulat uralkodik az adott helyszínen. A fellépők rendszeresen teszik szóvá, micsoda szeretet hullámok csapkodnak a fejük felett. Persze elég ránézni Delov Jávor örökösen mosolygó arcára. Terápiás értékkel bíró látvány. És ha a dobok mögül ilyen energia jön, a ritmusra ráülő többi alkotót is könnyen beszippantja a szeretet-cunami. Ami aztán beterít mindent.

Egyszóval: ha eksztatikus bulira vágysz és jól esne egy olyan közeg, ahol mindenki vigyorog, december 31-én az Instantban a helyed. Ha gyors vagy, még akár páros belépőt is nyerhetsz az eseményre, amelyhez elég ismerned a Random Trip egyik klipjét. (Részletek a formáció Facbook oldalán)

Az óév és egyben az idei „Daljátszó koncertsorozatot” búcsúztató esemény fellépői pedig: Koszi Janka – ének, Zentai Márk (Mörk) – ének, Columbo (Brains, Irie Maffia) – rap, Szebényi Dani (Freddie) . billentyű, Baranyi Geresz (Freddie) – basszusgitár, DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz) – lemezjátszó, beatbox, Delov Jávor – dob

 

Ha már van programod és amúgy is végtelenítve szereted hallgatni a számokat…

A Random Trip idei, zseniális zenészeket felsorakoztató Zenehíd című albuma a MediaMarkt polcán is megtalálható! Ha még nem ismered a számokat, most memorizálhatod a szövegeket. 18 dal, közel 40 előadó, köztük ilyen nevek, min: Andy Hefler, Dés László, Big John Whitfield, MC Kemon, Lábas Viki, Járai Márk, Szepesi Mátyás, Kiss Tibi, Vitáris Iván, Závada Péter, Palya Bea, Szabó Balázs, Saiid, Koszi Janka, Tóth Vera, Wolfie, Tátrai Tibusz, Schoblocher Barbara, Judie Jay, Barabás Lőrinc, Zeek, Jónás Vera, Fábián Juli, Szebényi Dani, Füstös Bálint, Pulius Tibi és még sokan mások…

Kizárt, hogy egy ilyen albumon ne találnál magadnak kedvenc slágert. A lemezt itt és a MediaMarkt üzeletiben is beszerezheted. Az album ára 2999 Ft!

 

In memoriam Fábián Juli

Bár a Zenehíd és a Random Trip egy nagy “család” közös műve, mindenképp szeretnénk megemlékezni a karácsony előtt nemsokkal elhunyt, ragyogó énekesnőről. Julit semmi sem fogja tudni pótolni. Egyedi hangja, zenei érzékenysége mellett a lenyűgöző kisugárzása és szépsége olyan mély nyomot hagyott az emberben, amit tényleg sohasem fogunk elfelejteni. Elegancia, báj, szeretet és eszelős tehetség.

A Random Trip hivatalos búcsúja tőle pedig mindent elmond arról, miért is volt olyan fontos része a magyar zenei életnek ez a fiatal nő.

Fábián Juli elvesztésére nincsenek szavaink. Szívet tépő. Egy csodálatos hanggal megáldott, fiatal és gyönyörű énekesnőt veszítettünk ma el – az ország egyik legnagyobb tehetségét, előadóművészét. Mindemellett pedig – ami talán még fájóbb – egy olyan embert, aki szüntelen mosolyával, emberségével, hatalmas szívével, pozitivizmusával, egészséges életszemléletével, hihetetlen érzékenységével, végtelen kedvességével kiragyogott közülünk. És egy olyan jóbarátot, aki sosem sajnálta az időt az odafordulásra, elmélyülésre, nagy baráti beszélgetésekre.

Kedves zenerajongók, bár ilyenkor lesújtó a fájdalom, mégis inkább arra kérünk titeket, hogy a legkedvesebb emléketeket elevenítsétek fel róla, legyen az egy dal, egy koncert, vagy akár egy közös nevetés! Szívetekben és elmétekben gyújtsatok egy szál gyertyát érte, és adjunk hálát az égieknek, hogy ismerhetjük és szerethetjük zeneiségét.

Juli, egy csoda vagy, köszönünk neked minden percet és minden fantasztikus közös élményt! Számunkra örök napsugár maradsz! Annyival, de annyival szebb volt veled… Nagyon szeretünk, sosem felejtünk!”

Fábián Juli énekesnőtől a Zenehíd albumot hallgatva a Free című számmal méltón búcsúzhatunk.