Mindenki járt már úgy, a lehető legrosszabbkor merült le a telefonja. És hát nincs mindig a közelben egy MediaMarkt, hogy ingyen életet leheljenek munkatársaink a készülékünkbe. De ha van egy retikülünk, egy különös dudorral a fején élő patás segíthet rajtunk! Töltődj a cukiság és 2600 mAh erejével! Egyszarvú: (lat. Unicornis, gör. monocerosz) ló alakú mitikus állat, lófeje, fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén egyenes, hegyes szarvval. Legalábbis a tudomány, már úgy értve, hogy a képzelet így írja le az immár évszázadok óta népszerű jelképet. (Tudta ön, hogy már Arisztotelész is említette az egyszarvút?) A mai unikornisok ókori társaikhoz képest – melyek szarvának pora minden méreg hatását közömbösítette – leginkább a cukiságukkal tűnnek ki. Arról nem is beszélve, hogy a szivárványszínű sörény mára épp olyan fontos része a képzeletbeli emlősnek, mint az a bizonyos egy szarv. Szóval itt van ez a népszerű, aranyos kis lény, akitől olvadnak a női szívek, akiért odavannak a kislányok. Amennyiben férfi olvasóink is rajonganak az unikornisokért, higgyék el, ez teljesen helyénvaló! Mi azonban a nagy átlag preferenciái miatt egyelőre mégiscsak a női nem képviselőihez szólunk, mert jó eséllyel 98%-ban ők fogják birtokolni a szuper kis segéderőt. Igen, a titulus szó szerint értendő! A 2600 mAh (milliAmperórás) powerbank ugyanis egy maroknyi tárgyba zárt generátor. Egy mobil áramforrás. Szépsége ellenére azért a terméktől ne várjuk el, hogy nagyobb okoseszközeinket egy nekifutásra akár több alkalommal életre keltsék. A 2600 mAh-s azonban csodás mentőöv egy-egy kiszolgáltatott helyzetben, vagy akár egy kis plusz telefonos zenehallgatásban, szórakozásban (ld. mondjuk a hosszú repülőút során abszolvált szókeresőzést…). Azért nem kell megijedni, a csavaros szarvú lény 1-2 alkalommal feltölti akár a teljesen lemerült telefonunkat is. Erejét tekintve ugyanis elsősorban az okostelefonok hű társa lehet az olasz származású lovacska. De ne várjuk el tőle, hogy egy “energia abrakkal” a három versenyt lefusson.
Power bank gyorstalpaló 1. De mi az a mAh? Az akkumulátorok kapacitásának mértékegysége, mely megjelöli a tárolt elektromos töltés mennyiségét. Eszközünk pedig tulajdonképpen ezt „fogyasztja” majd szépen. A power bank kapacitásának ahhoz, hogy teljesen fel tudja tölteni telefonunkat, meg kell haladnia készülékünk akkujának kapacitását. 2. Feszült pillanatok Fontos megemlítenünk, hogy a töltésre használt power bank kimeneti feszültsége nem lehet alacsonyabb, mint a töltött eszközé. Ellenkező esetben ugyanis töltés helyett nemes egyszerűséggel lemerítjük az akkut (már ha még van benne bármi kraft). Mindegyik eszközön akkumulátorán szerepel egy Voltban (V) megadott érték (nagy átlagban és esetünkben is 5V), ezt mindenképp ellenőrizzük a pénztár felé igyekezve. 3. Kimenetek száma Ahogy a jelen termék esetében is, az egy portos power bankek általában 1A (Amper) töltéssel rendelkeznek, míg a két portos változatok második kimenete már 2A, vagy akár magasabb töltéssel bír, melynek hála akár komolyabb igényű akkumulátorok töltésére is alkalmas. Amennyiben céljaink az ilyen jellegű eszközök töltésére irányulnak, szépség ide, vagy oda, más terméket kell választanunk! 4. Hatékonyság A power bank ereje sok kisebb tényező és persze később az élettartam függvénye is lehet. Egy már eleve rossz állapotban lévő, végső haláltusáját vívó telefon akkumulátor, de akár az időjárás is befolyásolhatja a teljesítményt. Ahogy a feltölteni kívánt készülék töltöttségi szintje is. Az alábbi tippek segíthetnek kicsit a gyorsabb és eredményesebb energiaátvitellel kapcsolatban: – Kikapcsolt, vagy legalábbis készenléti állapotban töltsd a lemerült akksit! – Kikapcsolt Wifi, 3G, GPS mellett használd a power bank erejét! – Mellőzd az USB elosztók használatát, hiszen csak lassítod – vagy épp blokkolod – a töltést, ha kifelé több nyíláson távozik az energia. Az alábbi táblázat további segítséget nyújthat az unikornis erejének felmérésében készüléked típusának függvényében: Forrás: easyacc.com  
És hogy mit tartalmaz az olasz i-Total power bank csomagja? Nemes egyszerűséggel megmutatjuk! Főként, hogy a különböző színekben beszerezhető kis unikornis  a MediaMarkt áruházak polcairól, vagy webáruházából szerezhetők be, ahol – legnagyobb örömünkre – mi is beléjük botlottunk.