Tenyérben is elfér a világ legkisebb kamerás drónja

Alig több, mint 4 centi széles 2,5 cm magas és kamerával is rendelkezik. Ez az Axis Vidius nevű drón, mellyel akár élő videó közvetítéseket is megejthetünk.

axius_vidius_02_MMM

Az apró – egész pontosan 4,3 x 4,3 x 2,5 cm-es – eszközt négy rotor tartja a levegőben, maximális repülési magassága valamivel 30 méter fölé tehető, beépített kamerájával pedig 420p-s minőségben rögzít vagy sugároz videókat, WiFi kapcsolaton keresztül. A stabilitásért egy hattengelyes giroszenzor felel, irányítani pedig a csomagban található kontroller mellett okostelefonok és táblagépek segítségével is irányítható, illetve programozhatóságának köszönhetően előre rögzített “trükkös mozdulatokat” tud végezni levegőben tartózkodása alatt. Ez útóbbi viszont áldozatul esett a kis méretnek, a beépített 150 mAh-ás akkumulátor ugyanis nem túl acélos.

axius_vidius_03_MMM

A gyártó nagyjából 5-7 perces repülési időt ígér, melyet USB csatlakozón keresztüli 20 perces töltéssel tudunk megismételni. Az Axis Vidius a gyártó oldaláról január 7-ig 75 dollárért előrendelhető, azt követően a végfelhasználói ár pedig 95 dollárról indul majd.

38370cookie-checkTenyérben is elfér a világ legkisebb kamerás drónja